Pişmiş Toprak Sempozyumu başladı: Yerinde fırınlama tekniği ilk kez seyirciyle buluşuyor

19 Kasım 2023

Güncelleme: 19 Kasım 2023

A
A

Uluslararası Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu, Türkiye, Almanya, Romanya, Mısır, İran, Letonya, Azerbaycan ve Türkmenistan'dan 23 sanatçının katılımıyla başladı. Sempozyum, 28 Kasım'a kadar sürecek.

ZgotmplZ

Lapta-Alsancak-Çamlıbel (LAÇ) Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen "Uluslararası Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu" başladı.

Alashia Terracotta Sanat Topluğu tarafından organize edilen sempozyum 18 Kasım'da başladı ve 28 Kasım'a kadar devam edecek.

Sempozyum kapsamında arkeolojik sunumlar, deneysel çalışmalar ve arkaik eserlerden etkilenen sanatçıların yorumlarından teracotta heykeller üretiliyor. Türkiye, Almanya, Romanya, Mısır, İran, Letonya, Azerbaycan ve Türkmenistan'dan 23 sanatçı, sempozyuma katılıyor.

Etkinlik çerçevesinde, 26 Kasım Pazar günü Akdeniz Açık Hava Müzesi alanında söyleşi ve sunumlar düzenlenecek. Ayrıca, KKTC'de ilk kez "yerinde fırınlama" tekniği özel bir performansla seyirciyle buluşacak.

Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi Başkanı Fırat Ataser, sempozyum vesilesiyle yaptığı açıklamada, Akdeniz Açık Hava Müzesi çevresinin korunarak tarihsel bir merkez olarak yaşatılmasına yönelik çalışmalara başladıklarını belirtti. Ataser, tarih bilinciyle hareket ettiklerini ve turizm anlamında adımlar atarak bölge ve ülke yararına katkıda bulunmaya çalıştıklarını ifade etti.

Sempozyumun küratörlüğünü üstlenen sanatçı Ayhatun Ateşin de kültürel mirasın korunması gerekliliğine vurgu yaparak, kültürel mirasın farkındalığını artırmanın önemine dikkat çekti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar