"Peterloo" filmi çarşamba akşamı gösterilecek

7 Mayıs 2024

Güncelleme: 7 Mayıs 2024

A
A

Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali'nin 2'nci gününde "Beyaz Yaka" belgeseli ile yazar Nevzat Evrim Önal'ın, "Orta Sınıf, Beyaz Yakalılar ve Sosyalizm Mücadelesi" isimli sunumu yer aldı. Festivalde, çarşamba günü Peterloo filmi gösterilecek.

ZgotmplZ

Bu yıl 2-11 Mayıs tarihlerini kapsayacak şekilde on ikincisi düzenlenen Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali devam ediyor.

“Kasiyerler Ayağa” ile “İleri Basımevi Direnişi ve Dayanışma” filmleri ile açılış yapan Festivalin ikinci gecesinde, “Beyaz Yaka” belgeseli gösterildi ve Festival Komitesi konuğu Akademisyen - Yazar Nevzat Evrim Önal ile söyleşi yapıldı.

Festival Komitesi’nden yapılan açıklamaya göre, etkinlikte ilk olarak, belgesele danışmanlık yapan Nevzat Evrim Önal tarafından “Orta Sınıf, Beyaz Yakalılar ve Sosyalizm Mücadelesi” konulu bir sunuş yapıldı.

Önal, toplumlarda sınıfları anlamanın çok önemli ve verilecek mücadeleleri şekillendirmede de belirleyici olduğunu belirtirken, örnekler vererek, orta sınıf, beyaz ve mavi yakalılar, kapitalist sistem, sınıflı toplum ve örgütlü bir işçi sınıfı mücadelesi konularında konuştu. 

Sunuşun ardından, üç bölümlük “Beyaz Yaka” belgeseli izlendi. Gösterimin ardından ise katılımcılar ve konuk arasında gerçekleşen soru-cevap ve görüş alışverişi kısmına geçilerek, Festivalin ikinci gecesi tamamlandı.

Festival, çarşamba akşamı "Peterloo" filmi ile devam edecek. İlgilenen herkesin 19.00’da KTÖS yeni salonda gerçekleşecek ücretsiz gösterime davetli olduğu kaydedildi. 

12’nci Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali, Anonim Gençlik Örgütü, Baraka Kültür Merkezi, Basın-Sen, BES, El-Sen, Göç-Taş, Güç-Sen, HAKSEN, Kadın Eğitimi Kolektifi, Koop-Sen, KTAMS, KTOEÖS, KTÖS ve gönüllüler tarafından düzenleniyor. 

ULUSLARARASI KIBRIS İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ

Festival, dünyada ve ülkede gerçekleşen doğanın talanı, işçi cinayetleri, kadına şiddet, özelleştirme, taşeronlaştırma, güvencesizleştirme, piyasalaştırma, muhafazakarlaştırmaya karşı "Işık, Kamera, Emek" sloganıyla düzenlenecek.

Festivale ilişkin yapılan açıklamada; “5  Temmuz 1934, “Kanlı Perşembe” diye bilinen, liman işçilerinin grevini destekledikleri için iki kişinin öldürüldüğü günün anısına, 1994 yılında ABD’nin San Francisco kentinde ilk kez başlatılan İşçi Filmleri Festivali, o günden bu güne her yıl Dünya’nın dört bir yanında düzenlenmektedir.” denilerek, Kuzey Kıbrıs’ta ise 2007 yılından beri Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali adı ile organize edilmekte olduğu kaydedildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar