Otizme dikkat çekmek için yürüdüler

2 Nisan 2024

Güncelleme: 2 Nisan 2024

A
A

Özel Eğitim Vakfı, "2 Nisan Otizm Farkındalık Günü" dolayısıyla bir yürüyüş etkinliği düzenledi. Etkinlikte, otizm teşhisli çocukların eğitiminin dünya standartlarına uygun şekilde devlet politikası haline getirilmesi gerektiği vurgulandı.

ZgotmplZ

ÖZEV Kurucu Başkanı ve Genel Müdürü Ersin Görsay, yapılan basın açıklamasında, Birleşmiş Milletler'in kararıyla her yıl 2 Nisan'ın "Dünya Otizm Farkındalık Günü" olarak kabul edildiğini hatırlattı. Görsay, otizmin giderek artan bir sağlık sorunu haline geldiğine dikkat çekti ve erken teşhis ve tedavi olanaklarının artırılmasının önemine vurgu yaptı.

Otizmin genellikle 3 yaşından önce ortaya çıkan bir nörolojik bozukluk olduğunu belirten Görsay, erken yaşta başlayan yoğunlaştırılmış ve bireyselleştirilmiş eğitimin önemine değindi. ÖZEV'in, otizmli bireylerin topluma tam katılımını sağlamak için hizmet veren bir kurum olduğunu kaydetti.

Görsay, Dünya Otizm Farkındalık Günü vesilesiyle, ülkede otizm teşhisi konmuş çocuklara yönelik eğitimin "Dört Temel" ilke kapsamında devlet politikası haline getirilmesi gerektiğini belirtti. Bu ilkelerin; erken teşhis, tamamlılık, kesintisizlik ve multidisipliner yaklaşım olduğunu vurguladı. Görsay, ÖZEV'in bu ilkeler ışığında ülke halkına hizmet etmeye devam ettiğini ve devlet-sivil toplum iş birliğinin önemine değindi.

ÖZEV'in altı yıllık hedefi olan Erken Çocukluk Dönemi Eğitim Merkezi'nin ihale aşamasına geldiğini belirten Görsay, devlet yetkililerine teşekkür etti. Son olarak, otizmle mücadelenin dayanışma ve iş birliğiyle sürdürüleceğini ifade ederek, katkı sağlayanlara teşekkür etti. Görsay, "Hep birlikte otizmin farkında olmak, büyük bir fark yaratacaktır" dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar