Nalbantoğlu'ndaki Kalp Damar Cerrahisi servisi hizmete açıldı

7 Mart 2024

A
A

Nalbantoğlu Hastanesi'ndeki Kalp ve Damar Cerrahisi servisi yenilenerek hizmete açıldı. Üstel, önümüzdeki günlerde Güzelyurt Hastanesi ve sağlık ocakları konusunda adım atacaklarını belirtti.

ZgotmplZ

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi servisi, Ali Emiroğlu anısına yapılan yenilemenin ardından bugün hizmete açıldı.

Kalp ve Damar Cerrahisi servisinin açılışı için düzenlenen törene Başbakan Ünal Üstel, Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Adil Özyılkan, hastane personeli ve davetliler katıldı.

Başbakan Ünal Üstel ise, yenilemeyi yapan Oğuz Alp Tan’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, iş adamlarının bağışlarıyla yaptıklarının devlete ve ülkeye katma değer kattığını vurgulayarak, iş insanlarının her geçen gün eğitim ve sağlık alanında yaptığı katkıların artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hükümetin, sağlığı ön planda tutarak, vatandaş sıkıntı çekmesin diye çalışmaya devam ettiğini söyleyen Üstel, ilaç ve sağlık alanındaki yeni düzenlemelerin sıkıntıları ortadan kaldırma yolunda atılan adımlar olduğunu kaydetti.

Üstel, önümüzdeki günlerde Güzelyurt Hastanesi'nin yapımı ve Alsancak, Değirmenlik, Maraş ve Pamuklu gibi farklı bölgelere sağlık ocağı kazandırmak için adımlar atacaklarını vurguladı. Üstel, yeni yatırımların Türkiye ile imzalanan protokol kapsamında devam edeceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek de, bu servisin önceki başhekimlerden Ramadan Kamiloğlu’nun girişimleriyle kurulduğunu hatırlatarak, yılların getirdiği yıpranmışlığın 2024 yılında Tan’ın bağışlarıyla giderilip, servisin modern hale getirildiğini söyledi.

Bu gibi bağışlarla hayata geçirilen projelerin çok anlamlı olduğunu vurgulayan Dinçyürek, bağışların kendilerini daha da güçlendirdiğini ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar