MEB, bütçe olmadığı gerekçesiyle down sendromlu çocukları sportif faaliyetlerden mahrum bıraktı

21 Mart 2024

Güncelleme: 21 Mart 2024

A
A

Milli Eğitim Bakanlığı, yılda bir kez gerçekleşen, down sendromlu çocukların katıldığı atletizm turnuvasını "bütçe olmadığı" gerekçesiyle düzenlemedi.

ZgotmplZ Samet Karakoç

Bugün 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü.

Diğer özel günlerde olduğu gibi bu günde de siyasiler, birbirini ardına mesajlar yayımlayarak, yapılması gerekenleri sıraladı, sözler verdi ve görevlerini tamamlamış oldu.

Ancak gerçek çıplak ve acı... 

Kültürel ve sportif faaliyetlere katılmaları çok önemli olan down sendromlu bireyler, bizzat devlet eliyle çaresiz bırakılıyor.

Uluslararası Down Federasyonu KKTC Başkanı Tülay Umut, down sendromlu bireylerin sosyal etkileşimlerinin, onların gelişimi ve toplumla kaynaşmaları adına önemine işaret ederek, yaşananları paylaştı.

"MEB, 'BÜTÇE YOK' DEDİ"

MYK Haber'e konuşan Umut, bu tür etkinlikler arasında yer alan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) organize ettiği ve yılda bir yapılması öngörülen "Down Sendromlular Atletizm Turnuvası"nın son yıllarda yapılmadığını ifade etti.

Bakanlığa bu etkinliğin yapılması için pek çok kez girişimde bulunduklarını kaydeden Tülay Umut, bakanlıktan buna karşılık "Bütçe yok." yanıtını aldıklarını söyledi.

Tülay Umut ayrıca, federasyon olarak, 2023 yılının Haziran ayında, 11 ülkeden down sendromlu sporcunun katıldığı bir etkinlik düzenledikleri bilgisini de vererek, bunun için de herhangi bir devlet katkısı almadıklarını, etkinliği federasyon olarak üstlendiklerinin altını çizdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar