Maraş'a bin metrekarelik sağlık merkezi yapılıyor

17 Kasım 2023

Güncelleme: 17 Kasım 2023

A
A

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, 2024 yılı içerisinde Maraş'a bin metrekarelik yeni bir sağlık merkezi yapacaklarını duyurdu.

ZgotmplZ

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Gazimağusa Maraş Sağlık Merkezi'ni ziyaretinde, 2024 yılı içerisinde Maraş'a bin metrekarelik yeni bir sağlık merkezi yapmayı hedeflediklerini, yapım için Türkiye ile görüşmeye başladıklarını açıkladı.

Dinçyürek, ziyarette sağlık çalışanlarından bilgiler alarak, yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Ayrıca, sağlık merkezlerinin güçlenmesinin bölge hastanelerine olan başvuruları azaltacağını ifade etti. Diş hekimlerinin artık tüm sağlık merkezlerinde her türlü diş dolgusu ve kanal tedavisini yapabileceğini vurgulayan Dinçyürek, sağlık hizmetlerini daha etkin hale getirmek için çeşitli tedbirler alındığını söyledi.

Portatif ultrasound cihazlarının alınmasıyla kadın doğum muayenelerinin güçlendirileceğini ifade eden Dinçyürek, ayrıca 2024 yılı içinde yeni bir sağlık merkezi inşa etme hedeflerini Türkiye ile istişare ederek başlattıklarını bildirdi.

Dinçyürek ayrıca, bu hafta sonu itibariyle ihale kapsamındaki 460 kalem ilacın %90'ının İlaç Eczacılık Dairesi'ne teslim edileceğini açıkladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar