LTB Asbaşkanı Ecesoy, son yolculuğuna uğurlandı

5 Mart 2024

Güncelleme: 5 Mart 2024

A
A

Kalp krizi geçirerek dün hayata veda eden LTB Asbaşkanı Hüseyin Önder Ecesoy için önce LTB'de tören düzenlendi, ardından cenazesi Lefkoşa Mezarlığı'na defnedildi.

ZgotmplZ

Dün sabah geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitiren Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Asbaşkanı Hüseyin Önder Ecesoy, bugün cenaze töreniyle Lefkoşa Mezarlığı’na defnedildi.

Hüseyin Önder Ecesoy anısına önce uzun yıllar hizmet verdiği, meclis üyeliği ve Asbaşkanlığını yaptığı Lefkoşa Türk Belediyesi binası önünde tören düzenlendi. 

Anma törenine LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın yanı sıra devlet ve hükümet yetkilileri, mevcut ve eski belediye meclis üyeleri, LTB çalışanları, ailesi ve yurttaşlar katıldı.

OĞLU ALİ ECESOY VE LTB BAŞKANI HARMANCI KONUŞMA YAPTI

Anma töreninde bir konuşma yapan Önder Ecesoy’un oğlu Ali Ecesoy, babasının en sevdiği yer olan LTB’den uğurlanmakta olduğunu ifade ederek, onun belediye ve Lefkoşa’ya olan sevgisini anlattı.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı ise Önder Ecesoy’un tırnakları ile kazıya kazıya önce Temizlik Şube amirliğine ardından da meclis üyeliğine kadar Lefkoşa’ya her alanda hizmet verdiğini söyledi.

Ecesoy’un LTB’de her odada ayrı bir hikayesi, bir anısı olduğunu kaydeden Başkan Harmancı, personeline evladım diye hitap ettiğini ve şimdi evlatlarının Lefkoşa’ya sahip çıkacağını belirtti. Başkan Harmancı sözlerini şöyle sürdürdü:

“HEPİMİZE ABİLİK, BABALIK YAPTI”

2018’den beridir hep en kritik zamanlarda en kritik kararlarda ara bulucu rolü ile bir babalık yaptı. Hepimize bir abilik yaptı. Bir yıla aşkın süredir de bence onun için çok çok önemli olan Asbaşkanlık görevini üstlendi. Asbaşkan odasında ismi orada kalmaya devam edecek ve "Önder Ecesoy Komite Toplantı Odası" olacak. Lefkoşa ve onun ödevleri bize emanet. Ruhu şad olsun.”

CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Ecesoy’un cenazesi, öğle namazının ardından düzenlenen cenaze töreniyle Lefkoşa Mezarlığı’nda defnedildi. Cenaze törenine TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Başbakan Ünal Üstel, Meclis Başkanı Zorlu Töre ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu gibi önemli isimler katıldı.

HÜSEYİN ÖNDER ECESOY

1954 yılında doğan Ecesoy, Lefkoşa Türk Belediyesi’nde uzun yıllar boyunca temizlik Şube Amiri görevini yürüttü. Ulusal Birlik Partisi'nin simge isimlerinden biri olan Ecesoy, iki dönemdir LTB meclis üyeliği ve son dönemde de LTB'de asbaşkanlık görevini yerine getiriyordu. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar