Londra'daki Türk okulunun 18 Mart Çanakkale Zaferi töreninde duygusal anlar yaşandı

26 Mart 2024

A
A

Londra’daki Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu’nda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle tören düzenlendi. Törende okul korosunun "Çanakkale İçinde Vurdular Beni" türküsünü söylemesi esnasında duygulu anlar yaşandı.

ZgotmplZ

İngiltere'nin başkenti Londra'nın Wood Green Bölgesi’nde Türk dili ve kültürü eğitimi veren Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu’nda (ARD), 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü vesilesiyle bir tören düzenlendi.

Törene, ARD Türk Okulu’nu yakından destekleyen Dr. Tahsin Bilginer, Çanakkale Anma Platformu Başkanı Servet Hassan, İngiltere Türk Dernekleri Konseyi eski başkanı Ayşe Osman, İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği eski başkanı Ayşe Doğan, veliler ve öğrenciler katıldı.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109'uncu yıldönümü nedeniyle düzenlenen törenin açış konuşmasını gerçekleştiren ARD Okul Başkanı Sevtap Kemal, Çanakkale Şehitleri’ni andığı konuşmasında; “Çanakkale Zaferi zor şartlar altında binlerce şehit verilerek kazanılmış mukaddes bir zafer olarak tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan ve yüce Türk milletinin kahraman evlatları tarafından verilen büyük mücadelenin adıdır. Şairin ifadesiyle Çanakkale; Bedr’in aslanlarının kükrediği, ateşten bir gömlektir. Kınalı kuzuların gül bahçesine girercesine şehadete atıldığı yerdir. Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun!” dedi.

ARD Okul Başkanı Sevtap Kemal
HASSAN: FİLİSTİN’DE YAŞANANLAR BAĞIMSIZ BİR VATANIN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNUN GÖSTERGESİ

Çanakkale Anma Platformu (ÇAP) Başkanı Servet Hassan da, törende gerçekleştirdiği konuşmada Çanakkale Savaşları’nın tarihçesini ve Çanakkale’de bağımsız bir vatan için verilen mücadeleyi anlattı.  

Dünyanın en güçlü ve yenilmez kabul edilen ordularına karşı verilen savaşta 77 bin şehit verdiğimizi, ancak vatan savunması söz konusu olduğunda Türk askerinin hiçbir şartta sarsılmayan azmi ve eşsiz cesareti sayesinde zafere ulaşıldığını ifade eden eden konuşmasında Servet Hassan; “Bugün Filistin’de dünyanın gözü önünde yaşanan vahşet, özgür ve bağımsız bir vatana sahip olmanın ne kadar önemli olduğunu, vatan savunmasının ne kadar kutsal bir savaş olduğunu gözler önüne sermektedir” dedi. 

Çanakkale Şehitliği ve yurtdışında bulunan şehitlikler hakkında bilgi veren Servet Hassan, “Çanakkale’de savaşan Teğmen İbrahim Naci günlüğüne “Ölümden değil, unutulmaktan korkarız” yazmış. Bize bağımsız bir vatan bırakmak uğruna can veren, kanını döken, genç yaşında toprağa düşenleri unutmayalım! Başta Cumhuriyetimizin kurucusu, ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale kahramanları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete göçen gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz” diyerek şehitlerin ziyaret beklediğini vurguladı.

Çanakkale Anma Platformu Başkanı Servet Hassan

Öğrencilerin şiirler okuduğu törende okul korosunun “Çanakkale İçinde Vurdular Beni” türküsünü söylemesi esnasında duygulu anlar yaşandı.

Birleşik Krallık’ta kurulan ilk Türk okulu olma sıfatını taşıyan ARD Türk Okulu kuruluşunun 40’ıncı yıldönümünü 26 Nisan’da düzenleyeceği bir balo ile kutlamaya hazırlanıyor.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar