Londra'da Hoş Seda Korusu yeni bir müzik ziyafeti sunacak

27 Ocak 2023

Güncelleme: 27 Ocak 2023

A
A

Hoş Seda Klasik Türk Müziği Korosu, 4 Şubat’ta sevenlerine yeni bir konser vermeye hazırlanıyor.

ZgotmplZ Hoş Seda Klasik Türk Müziği Korosu / Facebook

İngiltere'nin başkenti Londra'da klasik Türk müziğini gelecek kuşaklara sevdirerek yaşatmak amacıyla kurulan "Hoş Seda Klasik Türk Müziği Korosu", yeni bir konserle sevenleriyle buluşuyor.

Hürriyet'ten Halil Yetkinlioğlu'nun haberine göre, Hoş Seda Korosu üyeleri ve çalışmalara katılan saz ekibiyle sayısı 30 kişiyi bulan kadrosuyla 4 Şubat’ta Islington semtinde bulunan St. James Kilisesi’nde gerçekleşecek.

Koro, "Gelenekten Geleceğe" konseriyle Klasik Türk Müziği ziyafeti sunacak. Türk müziğinin klasik dönem eserleriyle neo-klasik dönem eserlerinin harmanlanacağı etkinlik çeşitli formlarda 30’a yakın bestesi bulunan şef Levent Gürbüz’ün yönetimi ve Melek Yalçın’ın sunumuyla gerçekleşecek.

TÜRKİYE VE ALMANYA’DAN GELDİLER

Yaklaşık üç saat sürmesi planlanan konserin biletleri 22 sterlinden biletleme sitesi "eventbrite" üzerinden satışa sunuldu.

Türkiye’den İstanbul Teknik Üniversite Türk Musikisi mezunu kanun sanatçısı Nurullah Ejder ve Berlin’den ud sanatçısı Ayberk Coşkun’un da eşlik edeceği konserde Hoş Seda Klasik Türk Müziği Korosu, klasik eserlerden günümüze uzanan zengin bir repertuarla birbirinden değerli eserleri seslendirecek.

HOŞ SEDA KLASİK TÜRK MÜZİĞİ KOROSU HAKKINDA

Hoş Seda Klasik Türk Müziği Korosu, 2013’te Bilgen Tuncay, Neriman Yahşi, Dilek Altunkaş tarafından kurulmasının ardından Hoş Seda Kültür ve Sanat Merkezi’ne dönüştü.

Bu kapsamda Halk Müziği Korosu, ebru sanatı çalışmaları ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde de "Düşyeri Çocuk Koroları"nın çalışmalarıyla Londra’da yaşayan Türkiye ve KKTC kökenli gençlere ulaşmayı hedefledi.

LEVENT GÜRBÜZ KİMDİR?

Hoş Seda Klasik Türk Müziği Korosu şefi Levent Gürbüz 1980 yılında Türkiye'nin Van ilinde doğdu. 1996 yılında M. Murat Oto’dan ud dersleri aldı. 1999’da Van Türk Sanat Müziği Derneği’nin Gençlik Korosu’nu yönetmeye başladı. Aynı yıl Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü’ne girdi. Müzik öğretmenliği ve çeşitli korolarda koro şefi olarak çalıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar