Lefke Çevre ve Ekoloji Derneği, katı atık çöp sorununa dikkat çekti

4 Haziran 2024

A
A

Lefke Çevre ve Ekoloji Derneği, Dünya Çevre Günü nedeniyle, bu yıl adanın her yanında çıkan çöp yangınlarının zararlarıyla ilgili farkındalık yaratmak için uğraş verileceğini kaydetti.

ZgotmplZ
Temsili

Lefke Çevre ve Ekoloji Derneği, “5 Haziran Dünya Çevre Günü” nedeniyle mesaj yayımladı.

Her yıl farklı temalarla kutlanan Dünya Çevre Günü vesilesiyle bu yıl katı atık çöp sorununu gündeme taşımayı görev bildiğini kaydeden Dernek, “Gerek Lefke’de gerekse adanın her yanında çıkan çöp yangınlarının zararlarıyla ilgili bu yıl farkındalık yaratmak için uğraş verilecektir.” dedi.

Dernek Başkanı Tamer Dayıoğlu, mesajda, “Dünya Çevre Günü, çevrenin korunmasının yalnızca hükümetlerin veya belediyelerin sorumluluğunda olmadığını, her bireyin kendi çevresine karşı sorumlu olduğunu hatırlatır.” ifadesini kullandı.

Dünya Çevre Günü’nün dünyadaki herkesin çevreye olan etkisini azaltmak için ne yapabileceğini düşünmesi ve eyleme geçmesi için bir fırsat olduğunu belirten Dayıoğlu, Lefke Çevre ve Ekoloji Derneği’nin olarak bu yıl çevre sorunlarına dikkat çekmek için etkinlikler düzenlemeye karar verdiğini kaydetti.

Dayıoğlu, politikacıları, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, ilgili paydaşlar ve bireyleri çevre konusunda adımlar atmaya teşvik etmek amacıyla her yıl farklı bir konu başlığıyla çeşitli etkinlikler düzenleneceğini de belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar