LBT oyun sahneledi, Harmancı tiyatro üzerinden siyasileri eleştirdi

28 Mart 2024

A
A

LBT, Park’ta Güzel Bir Gün" oyununu Dünya Tiyatro Günü'ne özel sahneledi. LTB Başkanı Harmancı, ülkede tiyatro oynandığını söyleyenlerin tiyatroya hakaret ettiklerini söyledi.

ZgotmplZ

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu, Dünya Tiyatro Günü’nde tiyatro severlerle buluşarak, “Park’ta Güzel Bir Gün” oyununu sahneledi.

Belediyeden verilen bilgiye göre, İzel Seylani, Aytunç Şabanlı ve Melis Beşe’nin yer aldığı “Park’ta Güzel Bir Gün” sahnelenmeden önce Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ve Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Cem Aykut konuşma yaptı.

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, LBT'yi kuran jenerasyonunun büyük bedeller ödediğini ve belediye tiyatrosunu kurup bugünlere getirenler olduğuna dikkat çekerek Işın Cem’i andı, Erol Refikoğlu, Osman Alkaş ve Yaşar Ersoy’un verdikleri mücadeleleri anımsattı.

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun çok değerli bir kadrosu olduğunu, sadece Lefkoşa’da değil ülkede ve Türkiye'de de büyük beğeni topladığını belirten Harmancı, “Ülkede hırsızlık, dolandırıcılık, insan kaçakçılığı yapılıyor. Bunların hiçbiri tiyatroda yok, çünkü tiyatro bunlarla yüzleşmek için var. Tiyatro bunları deşifre etmek, toplumları uyandırmak için var. LBT değerlerine sahip çıkarken misyonunu muazzam bir şekilde yerine getiriyor ve getirmeye devam edecektir.” dedi.

“ÜLKEDE TİYATRO OYNANIYOR' DİYENLER, BİLAKİS TİYATROYA HAKARET EDİYOR”

Başkan Harmancı, "Bu ülkede tiyatro oynandığını söyleyerek bilakis tiyatroya hakaret ediyorlar." diyerek, özellikle siyasetçilerin bazı zamanlar çok konuşmaması, tiyatroya ilişkin düşünceleri onu yaşayanların söylemesi gerektiğini belirtti.

Başkan Harmancı’nın konuşmasının ardından Lefkoşa Belediye Tiyatrosu 27 Mart Dünya Tiyatro Günü Bildirisi, genç tiyatro sanatçıları Açelya Bükülmez, Fuat Zorali ve Ekin Karaböcek tarafından okundu.

Konuşmaların ardından İzel Seylani, Aytunç Şabanlı ve Melis Beşe’nin yer aldığı "Park’ta Güzel Bir Gün" oyunu seyirci ile buluştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar