Kültürel Miras Sempozyumu'na hazırlık çalışmaları sürüyor

18 Şubat 2024

Güncelleme: 18 Şubat 2024

A
A

“Yitip Giden Kültürel Miras Sempozyumu” için ikinci atölye çalışması gerçekleştirildi. Ayhatun Ateşin'in Atölyesi'nde gerçekleştirilen ikinci atölye çalışmasına Kemal Behçet Caymaz, Birgül Feyzioğlu, Fahimeh Heydari ve Ayhatun Ateşin katıldı.

ZgotmplZ

Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi, Kültürel Mirası Koruma ve Araştırma Derneği (KÜMAD) ve Alashia Terracotta Sanat Topluluğu işbirliğiyle düzenlenecek olan “Yitip Giden Kültürel Miras Sempozyumu” için ikinci atölye çalışması gerçekleştirildi.

Sempozyumun küratörü olan sanatçı Ayhatun Ateşin'in Atölyesi'nde gerçekleştirilen ikinci atölye çalışmasına Kemal Behçet Caymaz, Birgül Feyzioğlu, Fahimeh Heydari ve Ayhatun Ateşin katıldı.

Alashia Terracotta Sanat Topluluğu tarafından yapılan açıklamaya göre, atölye çalışmaları kültürel mirası koruma algısını güçlendirmeyi ve tahrip edilen, yok olan kültürel mirasa dikkat çekmeyi hedefliyor.

 

Sempozyum, kültürel mirası koruma algısını güçlendirme ve yok olan kültürel mirasa dikkat çekme amacıyla düzenleniyor.

Sempozyum, Perşembe günü Acapulco Hotel'de saat 10.00'da başlayacak ve iki gün boyunca 36 bildiri sunulacak.

Sempozyumda, kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması konularında farkındalık yaratmayı ve önemli tartışmalara zemin oluşturmayı amaçlanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar