KTTB'den, Filistin halkına destek olma çağrısı

29 Şubat 2024

A
A

KTTB, Hamas’ın saldırısının Filistin halkının katliamı için gerekçe olamayacağını, İsrail - Filistin uyuşmazlığını katliam yaparak çözme yoluna giden tarafları kınayan bir açıklama yaptı.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB), İsrail - Filistin uyuşmazlığını silahlı eylem, savaş ve katliam yaparak çözme yoluna giden tüm tarafları kınadı.

Filistin halkına destek belirten birlik, ateşkes yapılması, tarafların savaş öncesi sınırlarına geri çekilmesi, Gazze ve Batı Şeria’ya uygulanan tüm insanlık dışı abluka ve kısıtlamaların kaldırılması ve Filistin halkına insani yardımların acilen ulaştırılması talebinde bulundu.

FİLİSTİN HALKINA DESTEK

“Savaşın ve ambargoların acısını bilen bir toplum olarak tüm kalbimizle Filistin halkının yanındayız” denilen açıklamada, birliğin Filistin halkıyla dayanışma amacıyla kamuoyuna yönelik bir dizi etkinlik yapmayı planladığı kaydedildi.

Tüm Kıbrıslı Türklere bu katliama karşı duyarlı olma çağrısı yapılan açıklamada, Filistin sorunun barışçı yollarla ve diplomasiyle çözümü için, başta BM olmak üzere tüm uluslararası kurumlar ve dünya kamuoyu göreve davet edildi.

“VİCDANIMIZ BUNA SESSİZ KALMAMAMIZI SÖYLÜYOR”

Tabipler Birliğinden yapılan açıklamada, “Ülkemizin yanı başında bir savaş ve katliam yaşanıyor. Çoğunluğu kadın, çocuk ve siviller olan 30 binleri aşan masum insan pervasızca kurban ediliyor. Vicdanımız buna sessiz kalmamamızı söylüyor. Yarım asrı aşkın İsrail - Filistin uyuşmazlığını silahlı eylem, savaş ve katliam yaparak çözme yoluna giden tüm tarafları kınıyoruz” ifadelerine yer verildi.

“HAMAS’ın akıl ve vicdan dışı saldırısını gerekçe yapan ve katliama girişen Netanyahu ve hükümetini protesto ederiz.” denilen açıklamada, İsrail halkı “bu terörist hükümetten kurtulmak ve barışa ulaşmak için” eyleme davet edildi.

ATEŞKES ÇAĞRISI

Filistin halkının da meşru kurtuluş savaşlarında meşru zeminde kalarak terörü, mücadele yöntemi olarak kullanan Hamas ve benzeri fundamentalist örgütlerin eylemlerine prim vermemesi çağrısında bulunulan açıklamada ateşkes çağrısı yapıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Derhal ateşkes yapılmasını, tarafların savaş öncesi sınırlarına geri çekilmesini, Gazze ve Batı Şeria’ya uygulanan tüm insanlık dışı abluka ve kısıtlamaların kaldırılmasını ve Filistin halkına insani yardımların acilen ulaştırılmasını talep ediyoruz. Ateşkesi müteakip barış görüşmeleri taraflar arasında hemen başlatılmalıdır.

"DAYANIŞMA AMAÇLI ETKİNLİKLER YAPILACAK"

Savaşın ve ambargoların acısını bilen bir toplum olarak tüm kalbimizle Filistin halkının yanındayız. Filistin halkıyla dayanışma amacıyla Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği olarak, kamuoyuna yönelik bir dizi etkinlik yapmayı planlamış bulunuyoruz. Tüm Kıbrıslı Türkleri de bu katliama karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Filistin sorunun barışçı yollarla ve diplomasiyle çözümü için, başta BM olmak üzere tüm uluslararası kurumları ve dünya kamuoyunu göreve davet ediyoruz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar