Kraliyet ailesinde gelin-kaynana çekişmesi

17 Ocak 2023

Güncelleme: 17 Ocak 2023

A
A

Prens Harry'nin ilk günde 1 milyondan fazla kopya satarak rekor kıran "Spare" kitabı, Kraliyet ailesinin kamuoyuna yansımayan yüzünü gözler önüne seriyor. Harry kitabında, Camilla'nın Middleton’ın ailesine hizmetçi muamelesi yaptığını iddia etti.

ZgotmplZ

Kral Charles’ın eşi, İngiltere’nin Konsort (kral ile evlenerek kraliçelik unvanı alan) Kraliçesi Camilla ve Galler Prensi William’ın eşi Kate Middleton arasındaki gerginliğe dair haberler giderek artıyor. 

İngiltere’nin Konsort Kraliçesi Camilla, Kral Charles, Galler Prensi William ve eşi Kate Middleton.

Prens Harry'nin ilk günde 1 milyondan fazla kopya satarak rekor kıran "Spare" kitabında, aile içi ilişkilere ilişkin detaylar yer alıyor.

O zamanlar unvanı Galler Prensi olan ve Prenses Diana’yla da hâlâ evli olan Charles’ın, gençlik aşkı Camilla’yı hiç unutamadığı ve onunla bir ilişki yaşadığı artık tüm dünya tarafından bilinen bir gerçek. Tüm bunların Diana ve Charles henüz boşanmadan ve William ve Harry daha küçük birer çocukken yaşanmış olması o tarihte kraliyetin gördüğü en büyük skandallardan bir olarak kayıtlara geçmişti. BBC’ye verdiği ve sarayın tüm sırlarını anlattığı o bomba röportaj da “Bu evlilikte üç kişiydik” diyen Diana, bir başkasına aşık bir adamla evlendiğini ve sonra da aldatıldığını tüm dünyaya ilan etmişti.

Prenses Diana ve Kral Charles
HARRY KİTABINDA CAMILLA'YI BİR ŞEYTAN GİBİ ANLATTI

Prens Harry, yazdığı kitapta babasının Camilla ile ilişkisine ve kendisiyle ağabeyinin bu duruma verdiği tepkilere de değinmiş; kendisi ve William’ın bu evliliğe engel olmaya çalıştıkları ortaya çıkmıştı. Anneleri Diana’nın ölümünden bir süre sonra Charles ve Camilla artık ilişkilerini saklanmadan yaşamaya başlamıştı ancak evlenmedikleri sürece hiçbir şey onların istediği gibi olmayacaktı. İki kardeşin 2004 yılında babalarına Camilla’yla ilişkisine devam etmesinde bir sakınca görmediklerini ancak ona evlenmemesi için yalvardıkları ortaya çıktı. Ama kardeşler ne yaptılarsa bu evliliğin önünde duramadılar ve Charles’la Camilla 2005’te evlendiler.

Prens William 2011’de Kate Middleton’la evlenecek ve taht sırasında Charles’ın arkasından geldiği için geleceğin kral ve kraliçesi böylece belli olmuş olacaktı. Camilla’nın Kate’i aslında pek de sevmediği ve 2007 yılında William ve Kate henüz sevgiliyken onları ayırmaya çalıştığı söylense de bu kriz atlatılmış ve William’la Kate’in evliliği kraliyet ailesinin gördüğü en sağlam ilişkilerden bir haline gelmişti.

KATE VE CAMILLA HEP YAKIN VE SEVGİ DOLU GÖRÜNDÜ

Yıllar boyunca Camilla ve Kate hem birer kraliyet üyesi hem de gelin – kayınvalide olarak ideale yakın bir görüntü sergilediler, Kraliçe Elizabeth’in yokluğunda onun görevlerini paylaştılar ve aileyi başarıyla temsil ettiler. Kate ilk günden beri gerçek bir prenses gibi görülmüş, aileye yakıştırılmış ve çok sevilmişti. Camilla da yıllar boyu üzerine yapışan "yuva yıkan kadın" imajından uzaklaşıyor, kendini halkın gözünde kabul edilebilir bir noktaya taşıyordu.

Ancak Harry’nin kitabında iddia ettiğine göre gerçekler böyle değildi. Harry ve Meghan hakkında İngiltere basınında çıkan haberlerin ardındaki isimlerden biri Camilla’ydı. Üvey annesini "kötü biri" olarak tanımlayan ve sarayda "gizli işler çevirdiğini" ima eden Harry, basında Meghan’la ilgili çıkan olumsuz haberlerin kontrolünün bir kısmının Camilla’da olduğunu ima etmiş, onu bir bozguncu olarak tanımlamıştı. Ama anlaşılan Camilla’nın tek derdi Harry ve Meghan değildi.

KATE'İN POPÜLARİTESİ ARTTIKÇA CAMILLA KÜPLERE BİNDİ

William ve Kate evlendi ve 3 tane de çocukları olduktan sonra çiftin popülaritesi her geçen gün arttı. Camilla’yla olan ilişkisi de bu süreçte ve tam da bu sebeplerle giderek gerginleşti. Camilla’nın, sadece İngiltere'de değil tüm dünyada çok sevilen William – Kate çiftini kıskandığı ve onların artan popülaritesinden hoşnut olmadığı dillendirilmeye başladı. William ve Kate, Camilla ve Charles’ın önüne geçiyor, herkes Camilla yerine Kate’i daha fazla seviyordu.

KRALİÇE ÖLDÜ, YAŞASIN YENİ KRALİÇE

Camilla’nın talihi kendi kayınvalidesinin yani Kraliçe II'nci Elizabeth’in ölümüyle döndü. Yıllardır beklediği kraliçelik payesine ulaştı. Artık Charles tahttan kendi isteğiyle inmedikçe ya da hayatını kaybetmedikçe Buckingham Sarayı’nın patronu Camilla olmuştu. Ama yine de istediği sevgiyi ve popülerliği göremedi.

Kraliçe II'nci Elizabeth
KAYINVALİDESİ KATE'İN EN BÜYÜK KÂBUSU OLDU

Camilla’nın Kate’e karşı beslediği düşmanca duyguları bu süreçte daha da törpülediği söylenmeye başladı. Elizabeth öldüğünde belki de Charles’ın ilerleyen yaşı yüzünden tahta oturmayıp yerini direkt oğlu William’a verebileceği düşünülmüştü. Ama bu olmadı ve Charles tahta oturdu. İşte Camilla da kraliçelik unvanını garantilediği o günlerden beri Kate’e kâbus olmaya, onun hayatını cehenneme çevirmeye başladı. 

AİLESİNE HİZMETÇİLERE YAPILAN MUAMELEYİ LAYIK GÖRMÜŞ

RadarOnline.com'un derlediğine göre  Camilla Kraliçe Elizabeth'in ölümünden önceki yıllarda sarayda yaptığı ve kendisi ile Prens William'ın aşkı Kate’in arasında büyük gerilime neden olan protokolünü öğrendi ve yayınladı.

Camilla, Kate’nin ailesinin Kensington Sarayı’nın ziyaret ettiklerinde içeri servis kapısından yani saray hizmetlilerinin kullandığı kapıdan gidip çıkmalarını gerektiren bir protokolü yürürlüğe koydu ve kendince Kate’in soylu olmayan ailesini aşağılamaya çalıştı. Bu yolla kendi popülaritesini çalan William ve Kate’ten intikam almaya çalışan kayınvalide büyük bir gerginliğe yol açtı. Ancak hepsi bu kadar da değildi. Saray kaynakları, kraliyet ailesi hiyerarşisinde daha düşük bir sosyal rütbenin işareti olduğuna dikkat çekerek, Camilla'nın Kate'i tanıştıklarında reverans yapmaya zorladığı da iddia edildi. 

Elizabeth’in ölümünün ardından kral olan Charles’ın Galler Prensi unvanı Prens William’a geçtiği ve karısı Kate de direkt olarak Galler Prensesi unvanına kavuştu. İngiltere’deki son Galler Prensesi Diana’ydı ve onun ölümünün üzerinden 25 yıl geçtikten sonra bu unvan gelininin oldu.

KATE DIANA'NIN UNVANINI ALINCA CAMILLA ÇİLEDEN ÇIKTI

 Diana kraliyet ailesinin gelmiş geçmiş en sevilen isminin taşıdığı unvanı sahiplenmesi Camilla’yı adeta çileden çıkardı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar