KÖDER üçüncü yaşını kutladı

23 Kasım 2023

A
A

Kasım 2020'de 15 gönüllü kadın tarafından kurulan Kıbrıs Kadın Öyküleri Derneği (KÖDER), üçüncü yılını kutladı.

ZgotmplZ

Kasım 2020'de 15 gönüllü kadın tarafından "Hayatımıza Değer Katan Kadınlar" temasıyla başlayan çalışmalarıyla geçmişi geleceğe taşımayı misyon edinen dernek, Kasım 2022'de 1. Olağan Genel Kurul'unu gerçekleştirerek yetkili organlarını belirledi ve dün üçüncü yaşını kutladı.

Başkan Şenay Ekingen liderliğindeki KÖDER, bu üç yıl içinde "Hayatımıza Değer Katan Kadınlarımız" adlı iki kitap yayınladı, Jale Derviş'in yaşamını konu alan belgeseli hazırladı ve toplam 20 değerli kadının yaşamını konu alan belgesel filmlerle, kitaplardaki kadınların hayat hikayelerini fotoğraflar ve kişisel eşyalarla zenginleştirilmiş üç sergi düzenledi.

Dernek Başkanı Şenay Ekingen, "ilkleri başarma hedefiyle yola çıktıklarını, ekip ruhu ve gönüllülük ilkesiyle çalıştıklarını" belirtti. Ekingen, bugüne kadar 2 kitap yayınladıklarını, 20 belgesel film projesini hayata geçirdiklerini ve 3 sergiyi de toplumla buluşturduklarını ifade etti.

"Toplumsal belleğe katkıda bulunmak ve genç kuşaklara ilham vermek için kaliteli işlere odaklanarak yol alıyoruz" diyen Ekingen, gönüllülük ilkesiyle dernek çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar