Kıbrıs'ta, sadece 2022 yılında 4 binden fazla kadın şiddet gördü

29 Kasım 2023

A
A

CTP Kadın Örgütü ve POGO Kadın Hareketi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla ortak açıklama yaparak, birlikte mücadele çağrısında bulundu. Ada genelinde 2022 yılında 4 binden fazla kadın şiddet mağduru.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kadın Örgütü ve Güney’de faaliyet gösteren POGO Kadın Hareketi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bugün ortak açıklama yaptı.

Açıklamaya göre, 2022 yılında Kıbrıs Türk toplumunda yaklaşık bin 100 kadın, Kıbrıs Rum toplumunda ise yaklaşık üç bin kadın şiddet mağduru olarak rapor edildi. 

Cinsiyete dayalı şiddetin, duygusal, sözlü, ekonomik şiddet, fiziksel istismar, ısrarlı takip, cinsel taciz, tecavüz, insan ticareti, intikam pornografisi, kadın sünneti ve kadın cinayeti gibi birçok biçimde kendini gösterdiği vurgulandı. Ayrıca, savaş ve çatışmalarda yaşanan cinsel şiddet olaylarına da dikkat çekilerek, uluslararası toplumun bu konuda önlemler alması çağrısında bulunuldu.

Açıklamada paylaşılan verilere göre, 2022 yılında adada 4 binden fazla kadın şiddet mağduru oldu. Kıbrıs Türk toplumundan bin 100 kadın, Kıbrıs Rum toplumundan ise üç bin kadın bu kapsamda rapor edildi. Günde yaklaşık 11 kadının şiddete maruz kaldığı belirtilen açıklamada, kadın cinayeti olaylarının yıllar geçtikçe arttığı ifade edildi.

Son olarak, cinsiyete dayalı şiddetle mücadelede siyasi irade ve mali kaynaklara ihtiyaç olduğuna vurgu yapılırken, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde tüm kadınlar birleşerek bu insanlık dışı olguyu ortadan kaldırmak için güçlerini birleştirmeye çağrı yapıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar