Kıbrıslı Türk Cemal Ezel'e Britanya İmparatorluk Nişanı

18 Haziran 2024

Güncelleme: 18 Haziran 2024

A
A

Change Please’in kurucusu Kıbrıslı Türk Cemal Ezel, sosyal girişimcilikteki başarısı nedeniyle Britanya İmparatorluk Nişanı ile onurlandırıldı. Kahve zinciri Change Please, evsizlere barista olmayı öğreterek maaşlı iş imkanı sunuyor.

ZgotmplZ

Evsizlere barista olmayı öğreterek iş imkanı sağlayan Change Please’in kurucusu Cemal Ezel, sosyal girişimcilikteki başarısı ve evsizlere sunduğu destekler nedeniyle Britanya İmparatorluk Nişanı’na layık görüldü.

Ezel, "Officer of the Order of the British Empire (OBE)" unvanıyla ödüllendirilenler arasına katıldı.

Britanya İmparatorluk Nişanı, ilk kez 4 Haziran 1917'de Kral Beşinci George tarafından verilmeye başlandı. Bu nişan, sanat ve bilim alanlarındaki katkıları, hayırseverlik ve sivil hizmet dışındaki kamu hizmetlerini ödüllendirmek amacıyla veriliyor.

Cemal Ezen.

Cemal Ezel, Kıbrıslı Türk Suzan ve Muharrem Ezel’in iki çocuğundan biri. Bir çocuğu olan Ezel’in ayrıca Ayşe Ezel adında bir kız kardeşi bulunuyor. Olay Gazetesi’nin sahibi Nural Ezel’in yeğeni olan Cemal Ezel, iş hayatındaki başarıları ve evsizlerin yaşamlarını değiştirmesiyle tanınıyor.

Change Please, Birleşik Krallık’ın yanı sıra ABD, Fransa, İrlanda ve Avustralya gibi ülkelerde de faaliyet göstererek, uluslararası alanda evsizlerin hayatlarını dönüştürmeye devam ediyor.

CHANGE PLEASE HAKKINDA

Change Please, 2015 yılında Cemal Ezel tarafından kurulan, evsizlikle mücadele etmek amacıyla lezzetli kahveler sunan ödüllü bir sosyal girişimdir.

Change Please, elde ettiği tüm kârı evsizlere yardım için kullanıyor. Evsizlere barista eğitimi verilerek onların hayatlarını değiştirmeye yönelik kapsamlı destek sağlanıyor. Proje kapsamında, evsizlere maaşlı iş imkanları, barınma, terapi, banka hesabı açma ve ilerleyen dönemde başka iş fırsatları sunuluyor.

Proje, ilk olarak Londra Covent Garden'da tek bir kahve arabasıyla evsizlerin hayatını değiştirmeye başladı. Daha sonra Peckham’da Change Please eğitim akademisi kuruldu. Ülke genelinde pek çok lezzet ödülü kazanan Change Please, aynı zamanda sosyal girişim ve sosyal değerler alanında da ödüller aldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar