Kıbrıs Tiyatro Festivali perdesini 20'nci kez açtı

18 Mayıs 2024

A
A

LTB'nin 20'ncisini düzenlediği Kıbrıs Tiyatro Festivali perdelerini açtı

ZgotmplZ LTB

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) bu yıl 20'ncisini düzenlediği Kıbrıs Tiyatro Festivali, “Çıkın Işığa Buluşabilenler, Sevindirebilenler, Değişebilenler” sloganıyla perdelerini açtı.

Yakındoğu Üniversitesi (YDÜ) Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde (AKKM) yer alan festivalin açılış oyunu Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Kadınlar, Filler ve Saireler” olurken, oyun öncesinde açılış konuşmaları gerçekleştirildi.

Büyük bir şehirdeki sıradan bir apartmanda birbirine komşu olan üç kadının trajikomik hikâyesini anlatan “Kadınlar, Filler ve Saireler” oyununun yönetmenliğini Sibel Erdenk yaptı. Yunus Emre Gümüş’ün yazdığı Neyra Kayabaşı, Filiz Demiralp, Gül Öz, Gizem Koçer’in oyuncu olarak yer aldığı oyun dakikalarca ayakta alkışlandı.

SIRADA ANTİLOGOS TİYATROSU’NDAN “ANNESİ” OYUNU VAR

Toplam 9 oyuna daha ev sahipliği yapacak festival, Grand Pasha ve İktisatbank ana sponsorluğunda, 11 Haziran tarihine kadar devam edecek.

20'nci Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde ikinci oyun Antilogos Tiyatrosu’nun sahneleyeceği “Annesi” olacak. 21 Mayıs’ta YDÜ AKKM’de yer alacak oyun saat 20.30’da başlayacak.

Festivalin, gümüş sponsoru Birinci Global olurken, salon sponsorluğunu Yakın Doğu Üniversitesi, ulaşım sponsorluğunu ise Northern Travel üstlendi. Wideline, Bel-Koop ve SIBA Limited de festivale katkı koyanlar arasında yer alıyor.

Festival biletleri, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu gişesi ve biletinial.com’dan alınabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar