Kıbrıs asıllı Bexley Belediye Başkanı Ahmet Durmuş'tan görevine veda daveti

14 Mayıs 2024

Güncelleme: 14 Mayıs 2024

A
A

Londra Bexley'in Belediye Başkanı Kıbrıslı Türk Ahmet Durmuş, görevine düzenlenen yardım gecesi ile veda etti. Gecenin geliri iki STÖ'ye aktarılacak.

ZgotmplZ

İngiltere'nin başkenti Londra’nın güneybatısında yer alan Bexley’in iktidardaki Muhafazakâr Partili Belediye Başkanı Ahmet Durmuş, düzenlenen yardım balosu ile belediye başkanlığına veda etti.

Yaklaşık bir yıl görev yapan Durmuş, 22 Mayıs’ta görevini devredecek.

Durmuş’a veda gecesi, Delta Hotels by Marriott’ta düzenlendi. Ahmet Durmuş geceye eşi Elmaz Durmuş, kızları Halkla İlişkiler Sorumlusu Salise Durmuş ve Avukat Sedef Özsavcı ile katıldı.

Gecenin geliri, Ahmet Durmuş’un kurucusu olduğu Rauf R. Denktaş Türk Okulu, özel gereksinimli çocukların ve gençlerin ailelerini bir araya getiren Bexley Voice adlı organizasyon ve sanat yoluyla ruh sağlığının geliştirilmesi için faaliyet yürüten Centrepieces Vakfı arasında paylaştırılacak.

"GÖREVİM BÜYÜK BİR ONUR VE AYRICALIKTI"

Gecede bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Durmuş, 260 binden fazla kişiden oluşan belediyede aldığı görevin kendisi için büyük bir onur ve ayrıcalık olduğunu dile getirdi.

Ahmet Durmuş konuşmasında şunları söyledi:

“Görev yaptığım süre boyunca çok sayıda Bexley sakinini tanıma şansı buldum ve Türk kardeşlerimin büyük bir ilgisiyle karşılaştım. Muhtemelen son 30 yılın en yoğun belediye başkanlığı görevini yerine getirdik. Buraya gelerek yardım kuruluşlarına destek olan herkese teşekkür ederim. Hepinize minnettarım.”

Ahmet Durmuş, yıllarca British Telecom’da mühendislik yapmış, ardından aile şirketi Eden Valley’de direktör olarak görev almıştı.

Düzenlenen geceye yaklaşık 300 kişi katıldı. Katılımcıların yaklaşık yüzde 70’ini Türk kökenli davetliler oluşturdu.

MASALARI ZİYARET ETTİLER

Başkan Ahmet Durmuş, masasını Londra’da yayınlanan Türkçe gazete Olay’ın sahibi Nural Ezel, eşi Aycan Ezel, İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Kenan Nafi, eşi Özlem Nafi ve Londra’nın diğer ilçe belediye başkanları ile paylaştı.

Tango ve salsa dansların da yapıldığı gecede Belediye Başkanı Ahmet Durmuş ve eşi, masaları tek tek ziyaret ederek konuklarıyla yakından ilgilendiler. 

Gecenin katılımcıları arasında KKTC Londra Temsilcisi eski Büyükelçi Oya Tuncalı, eşi İhsan Tuncalı, eski Eğitim Müşaviri Gülgün Özçelik, eşi Gürkan Aşık, Rauf Denktaş Türk Okulu Başkanı Meryem Biricik, Asbaşkan Tülay Şişman, eşi Erdal Şişman, Limasollular Derneği Başkanı Arife Retvan, Kanal T Temsilcisi Duygu Tağmaç, Freeman unvanı sahibi Emine Arslan, Kıbrıs Türk Toplum Merkezi CEO’su Erim Metto, Kıbrıs İslam Toplumu Başkanı Hüseyin Haşim Al Bakayi, iş insanları Tuncel-Türkan Nalbantoğlu, Işık Vedat, Enver Kannur, Kent bölgesi McDonald’s müdürleri Murat Öcalan ve Gökhan Uzer, Deniz Suyur, Şerife Uçar, İlhami Kuyumcu ve Türkan Uçar da yer aldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar