Kadınlar yarın Kuğulu Park'a yürüyor

7 Mart 2024

Güncelleme: 7 Mart 2024

A
A

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yarın Lefkoşa'da yürüyüş düzenlendi. Etkinlik sırasında Cumhurbaşkanlığı önünde açıklama yapılacak.

ZgotmplZ

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yarın 17.30’da Kumsal Park’ta toplanılarak Kuğulu Parka yürünecek. Yürüyüşe Cumhurbaşkanlığı önünde ara verilerek, açıklama yapılacak

8 Mart Organizasyon Komitesi, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nda (KTOEÖS) basın toplantısı düzenledi. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen toplantıda, kadınların eğitim, çalışma hayatı, sosyal hayattaki yerinden bahsedilerek, talepler dile getirildi.

EYLEM: EĞİTİM, BİLİM VE KADINI DIŞLAR BİÇİMDE DİZAYN EDİLİYOR

Basın toplantısında ilk sözü alan KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, eğitim sisteminin “dinci, gerici” bir hale dönüştürülmeye ve eğimin müfredat içerikleri değiştirilerek bilimi ve kadını dışlayıcı şekilde dizayn edilmeye çalışıldığını söyledi. Eylem, bu çabaya karsı mücadelelerinin sürdürmeye devam edeceklerini vurguladı.

KRAL: TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DAİRESİ İŞLEVSEL OLMALI

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bürosu Başkanı Ülfet Kral, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nin işlevsel hale gelmesini, ebeveyn izinlerinin kadın ve erkeğe dönüşümlü olarak kullandırılmasını ve yaşlı ile çocuk bakımı için devlet politikası geliştirilerek, yaşlı bakım evleri ve kreşlerin artırılmasını talep etti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kadın Kolları Başkanı, Milletvekili Doğuş Derya ise, kadınların verdiği verginin kadınlara yaşlı bakım evi, çocuk kreşi, sığınma evi ve şiddeti önleme danışma merkezleri olarak dönmediğine işaret ederek, tüm bunların düzenlendiği TOCED Yasası’nın yürürlükte olmamasını da eleştirdi.

Bağımsızlık Yolu Temsilcisi Cansu Nazlı ise, özel sektörde çalışan birçok kadının hamile olduğunda işten atıldığına işaret ederek özel sektörde sendikalaşmanın önünü açacak düzenlemelerin hayata geçmesini ve asgari ücret ile sosyal yardım maaşının insani bir yaşamı mümkün kılacak şekilde düzenlenmesini istedi.

Kadın Eğitimi Kolektifi temsilcisi Zekiye Şentürkler de, özel sektörde sendikalaşma isteyerek, yarın saat 17.30’da Kumsal Park Dereboyu girişinde buluşma çağrısı yaptı. Şentürkler, “çünkü sokaklar bizim” diyerek konuşmasını bitirdi.

8 MART ORGANİZASYON KOMİTESİ

Komiteyi oluşturan örgütler şunlar:

“KTOEÖS, KTÖS, KTAMS, BES, HAK-SEN, KTMMOB, Alevi Kültür Derneği, Kuir Kıbrıs, Mülteci Hakları Derneği, Baraka, Anonim Gençlik, Kadı Eğitimi Kolektifi, Bağımsızlık Yolu, CTP Kadın Kolları, TDP, YKP.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar