''Kadınca Esintiler'' sergisi açıldı

7 Mart 2024

Güncelleme: 7 Mart 2024

A
A

Girne Akdeniz Lions Kulübü'nün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği "Kadınca Esintiler XIII" adlı karma resim sergisi açıldı. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın eşi Sibel Tatar da katıldı.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın eşi Sibel Tatar, Girne Akdeniz Lions Kulübü'nün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği "Kadınca Esintiler XIII" adlı karma resim sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Sibel Tatar, Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi'ndeki sergi açılışında yaptığı konuşmada, Girne Akdeniz Lions Kulübü'nün düzenlediği resim sergisinin elde edilecek gelirinin sağlık alanına bağışlanacak olmasının önemine vurgu yaptı.

Sanatın birleştirici gücüne inandığını belirten Sibel Tatar, Girne Akdeniz Lions Kulübü'nün sanatı hayır işleriyle birleştirmesinin anlamlı olduğunu ifade etti.

İyiliğin bulaşıcı olduğunu ve örnek davranışların toplumda duyarlılığın artmasına katkı sağladığını belirten Tatar, kadınların bir araya geldiğinde önemli işlere imza attığını ve sergiye eserleriyle katılan kadınları tebrik etti.

Kadınların birçok alanda başarılı olduğunu vurgulayan Tatar, kadınların daha iyi yerlerde görülmesi gerektiğini ifade etti ve ülkenin ilerlemesi için kadınların iş hayatında, bürokraside ve mecliste daha fazla yer alması gerektiğini vurguladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı'nda engelli kadınlar ve engelli annelerin sorunlarını konuşmak üzere bir yemek düzenlendiğini belirten Tatar, toplumda engelli bireyler konusunda duyarlılık eksikliği olduğunu dile getirdi.

Duyarlılığın artırılması için okullarda küçük yaşlardan itibaren eğitim verilmesi gerektiğini söyleyen Tatar, yapılan çalışmaların kısıtlı kalmaması ve geniş kitlelere duyurulması gerektiğini vurguladı.

Sibel Tatar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Girne Akdeniz Lions Kulübü başkanı ve yönetim kurulunun düzenlediği serginin önemine dikkat çekerek, kulüp üyelerini tebrik etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar