İpek böceği öğrencilere anlatıldı, okullara dut ağacı dikildi

14 Mayıs 2024

Güncelleme: 15 Mayıs 2024

A
A

Girne bölgesi ilkokullarında eğitim gören öğrencilere, ipek böceği yetiştirme ve ipek kozalarının kültür, sanat, turizm ve üretim açısından önemi anlatıldı. Ziyaret edilen her okula öğrenciler tarafından en az bir beyaz dut ağacı dikildi.

ZgotmplZ

Yeşil Barış Hareketi öncülüğünde, Milli Eğitim Bakanlığı ve Girne Belediyesi katkıları ile “Eğitim Projesi” düzenlendi. 

Girne bölgesi ilkokullarında eğitim gören öğrencilere yönelik gerçekleştirilen projenin amacı, öğrencilere ipek böceği, ipek böceği yetiştirme ve ipek kozalarının kültür, sanat, turizm ve üretim açısından önemi hakkında bilgi vermek. İpek böceğinin yaşam döngüsü hakkında farkındalık oluşturmak.

Öğrencilere ipek böceğinin yaşam döngüsünü anlatan kısa bir video izletildi. İpek böceklerini yakından inceleme fırsatı sunan eğitimler düzenlendi. Küçük yaşlardan itibaren farkındalık aşılanması hedeflendi.

"HER OKULA BİR AĞAÇ" PROJESİ

Ülkede azalan ağaç sayısını artırmak ve ipek böceklerinin yaşam kaynağı olan beyaz dut ağaçlarının sayısını eski haline getirmek amaçlandı.

Ziyaret edilen her okula öğrenciler tarafından en az bir beyaz dut ağacı dikildi.

Proje, ipek böcekçiliği ve çevre bilinci konusunda öğrencilere kapsamlı bir eğitim sunarken, aynı zamanda doğaya katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar