İngiltere'de Türk Toplumu Sanat Sergisi başvuruları başladı

3 Şubat 2023

Güncelleme: 3 Şubat 2023

A
A

İngiltere'de Londra Yunus Emre Enstitüsü (YEE Londra) ve Türkiye Cumhuriyeti Londra Başkonsolosluğu’nun organize ettiği Türk Toplumu Sanat Sergisi beşinci kez sanatseverleri buluşturuyor.

ZgotmplZ

İngiltere’de yaşayan sanatçıların üretkenliğini teşvik etmek, onları sanatseverlerle buluşturmak ve Türk toplumunun birliğini güçlendirmek amacıyla her yıl düzenlenen "Türk Toplumu Sanat Sergisi" başvuruları devam ediyor.

Hürriyet'ten Halil Yetkinlioğlu'nun haberine göre, pandemi tedbirleri sebebiyle son 2 yıldır çevrim içi gerçekleşen sergi bu yıl yeniden yüz yüze olarak Londra’nın merkezinde yer alan Yunus Emre Enstitüsü Galerisi’nde gerçekleşecek. Üstelik sanatçılara destek olmak ve tanınırlıklarını artırmak amacıyla bu yıl ilk kez dileyen sanatçılar eserlerini satışı sunabilecek.

Geleneksel sanat dallarından fotoğrafa, dijital sanattan kısa Film ve performanslara kadar çok geniş bir yelpazesi olan Türk Toplumu Sanat Sergisi, Birleşik Krallık’ta yaşayan tüm Türk sanatçılardan 15 Şubat 2023 tarihine kadar başvuru yapmalarını bekliyor.

Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan

Sergilenecek eserler, aralarında Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan ve YEE Londra Müdürü Dr. Mehmet Karakuş’un da bulunduğu önemli isimlerin yanı sıra İngiltere merkezli 5 değerli Türk sanatçıdan oluşan jüri tarafından seçilecek.

Sergi, 6 Mart 2023 – 31 Mart 2023 tarihleri arasında Londra’nın merkezinde yer alan Yunus Emre Enstitüsü galerisinde ziyarete açık olacak.

YEE Londra Müdürü Dr. Mehmet Karakuş
SON BAŞVURU TARİHİ

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Sergiye katılım için, sanatçılar eserlerini Londra Yunus Emre Enstitüsü web sitesi yeelondon.org.uk’de yer alan katılım şartlarına göre web sitesindeki başvuru formu ile 24 Şubat 2023 tarihine kadar Londra Yunus Emre Enstitüsü’ne teslim etmeleri gerekmektedir.” denildi.

Eser göndermek ve daha fazla bilgi almak için Londra Yunus Emre Enstitüsü web sitesi https://yeelondon.org.uk/2022/12/22/tcae2023/ linkinden ziyaret edilebilir veya londra@yee.org.tr adresine e-posta gönderilebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar