İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği'nden depreme yardım çayı

27 Şubat 2023

Güncelleme: 27 Şubat 2023

A
A

Türkiye'deki yıkıcı depremlerin ardından kolları sıvayan İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği, düzenlediği çay etkinliği ile elde edilen geliri depremzedelere bağışladı.

ZgotmplZ
Ayşe Osman (soldan ikinci) , Seyyare Beyzade (ortada), Semra Eren Nijhar (sağdan ikinci), Yasemin Brett (sağda)
MYK Haber

Mihrişah Safa-Londra

Londra’da kurulu en eski derneklerden İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği (TWPA), Kahramanmaraş’ta meydana gelen depreme yardım amacıyla çay düzenledi.

Derneğin Kuzey Londra’daki binasında düzenlenen çaya çok sayıda kadın katılarak depremzedelere yardım için kolları sıvadı.

(Soldan sağa) Hülya Değirmencioğlu, Mihrişah Safa, Seyyare Beyzade, Servet Hassan, Yasemin Brett ve Ayşe Osman.

Geçtiğimiz haftalarda da deprem bölgelerine gönderilmek üzere bağış toplayan TWPA’in çayında elde edilen gelirin bölgeye gönderileceği ve yardımların devam edeceği belirtildi.

TWPA Başkanı Seyyare Beyzade, yardım çayına katılanlara teşekkür ettiği konuşmasında, Türkiye’ye başsağlığı dileyerek, hayatını kaybeden 45 bini aşkın kişi ve yüz binleri aşan yaralı için büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

TWPA Başkanı Seyyare Beyzade

Beyzade, depremzedelerin eski yaşam düzenlerine kavuşmalarının çok uzun zaman alacağına dikkati çekerek, “Biz her zaman yanlarında olacağız. Acımız kelimelere sığmayacak kadar büyük, bu üzücü zamanda hepinize huzur, rahat, cesaret ve bolca sevgi diliyoruz.” dedi.

Derneğin Turnpike Lane’deki merkezindeki çaya konuşmacı olarak katılan, sosyolog ve yazar Semra Eren Nijhar da depremden duyulan üzüntüyü dile getirerek, hayatını kaybedenlere rahmetler, yaralılara şifalar diledi. Nijhar, kitaplarının çaydaki satışının gelirini bağış kampanyasına bıraktı.

Çaya İngiltere'deki Türk toplumundan çok sayıda kadın katıldı.

Depremzede bir genç kızın Antakya’da ailesinin kaybını anlattığı mektubu ise gözyaşlarıyla okunup, dinlendi.

Çaya TWPA’in eski başkanları Havva Beyzade, Semahat Mustafa, Hülya Değirmencioğlu, Ayşe Osman, Britanya Türk Kadınları Derneği Başkanı Servet Hassan, Enfield Belediyesi eski başkanı Yasemin Brett de katıldı.

İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği'nin (TWPA) bugüne kadarki başkanları.

Çayın tüm gelirinin depremzedelere bağışlandığı ve kampanyanın devam edeceği belirtildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar