Hun, harbin kazançlı bir tarafı olmadığını vurguladı: İnsanlık birbirini öldürmekten zevk alıyor gibi bir durum yaşıyoruz

8 Mayıs 2024

Güncelleme: 8 Mayıs 2024

A
A

Barış Harekâtı’nın 50’nci yılı nedeniyle ülkeye gelen sanatçı Ediz Hun, "harbin kazançlı tarafı yok, her iki tarafta da büyük acılar yaşanıyor" diyerek, bugünkü durumda değişen pek bir şey olmadığını söyledi.

ZgotmplZ AA

Kıbrıs Şehitlerini Anma Platformu, Mutlu Barış Harekâtı’nın 50’nci yılı nedeniyle Yeşilçam’ın ünlü oyuncusu Ediz Hun’un katıldığı anma programı düzenledi.

Ediz Hun, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Ortaköy Askeri Gazinosu’nda yer alan program çerçevesinde şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi.

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Alay Komutanı Piyade Albay Umut Keskin ve eşi Ebru Keskin, Ediz Hun ve eşi Berna Hun ile şehit yakınları ve gazileri kapıda karşıladı.

Konuşmaların ardından Ediz Hun tarafından Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Alay Komutanı Piyade Albay Umut Keskin’e şehitlerin yer aldığı tablo takdim edildi. Piyade Albay Keskin’e subay şehit annesi tarafından plaket de verildi. Ediz Hun ayrıca, Mutlu Barış Harekâtı’nın 50’nci yılı anısına şehit yakınları ve gazilere teşekkür belgesi takdim etti.

Kıbrıs Şehitlerini Anma Platformu Başkanı Hasan Taş yaptığı konuşmada, kahramanlarını unutan toplumların yok olmaya mahkum olduğunu vurguladı. “Biz değerlerimizi, kahramanlarımızı unutmadık, unutmayacağız” diye konuşan Taş, bunun en büyük örneğinin bugünkü program olduğunu kaydetti.

Programı düzenlemeye nasıl karar verdiğini anlatan Taş, özellikle Türkan Şoray’ın programın düzenlenmesini istediğini ancak rahatsızlığı nedeniyle programa katılamadığını söyledi.

Sanatçı Ediz Hun da konuşmasında, “Şehit olmak olağanüstü bir mertebe ama keşke yaşasaydılar. Yaşayabilselerdi belki de bu zaferi kazanamayacaktık” diyerek, Türk ordusunun askerlerinin ve mücahitlerin kahramanlık yaptığını vurguladı.

“Aslında harbin kazançlı tarafı yok, her iki tarafta da büyük acılar, büyük kayıplar yaşanıyor” diye konuşan Hun, dünyanın bugünkü durumuna bakıldığı zaman pek fazla değişen bir şey olmadığını söyledi. “İnsanlık bir demans halinde gibi, birbirini öldürmekten zevk alıyor gibi bir durum yaşıyoruz” diyen Hun, daha güzel bir dünyada yaşanmasını diledi.

50 YIL ÖNCEKİ ZİYARET

1974 yılında Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti tarafından "Yılın Kadın Sanatçısı" seçilen Türkan Şoray ve "Yılın Erkek Sanatçısı" seçilen Ediz Hun, Kıbrıs Barış Harekâtı'ndan iki buçuk ay önce ödüllerini almak üzere 6 Mayıs 1974 akşamı Kıbrıs’a gelmişti. Şoray ve Hun, 7 Mayıs 1974 günü Alay Komutanı Kurmay Albay Mustafa Katırcıoğlu himayesinde, subay, astsubay, erbaş ve erlere moral ziyareti gerçekleştirerek, hatıra fotoğrafı çektirmişti.

Diğer yandan Ediz Hun, ayrıca TMT Mücahitler Derneği’ni de ziyaret etti.

Aralarında sanatçı Türkan Şoray’ın da yer aldığı ve 1980’li yıllarda çekilen bir fotoğraf da, sağlık sorunları nedeniyle KKTC'ye gelemeyen Şoray’a iletilmek üzere takdim edildi.

Kıbrıs TMT Mücahitler

Derneği Genel Başkanı Celal Bayar da, 1955’ten 1974’e kadar birtakım bedeller ödediklerini ve yarının ne olacağını bilmedikleri evrelerden geçtiklerini söyledi.

Ziyaret programı, dernek binasındaki "Kıbrıs Türk Tarihi, Kültür ve Milli Mücadele Müzesi"nin gezilmesiyle son buldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar