
"Hoşgeldin Bebek Hatıra Ormanı"na her doğan bebek için bir fidan
21 Şubat 2025
Güncelleme: 21 Şubat 2025
Hoşgeldin Bebek Hatıra Ormanı'na iki bin fidan dikildi. Etkinliğe katılan Ersin Tatar, kurumların yangın tedbirlerini geç kalmadan hayata geçirmesi gerektiğini vurguladı.

Ülkede geçen yıl gerçekleşen doğumlar için yaklaşık 2 bin fidan "Hoşgeldin Bebek Hatıra Ormanı"nda toprakla buluştu.
Nisan 2021'de geliştirilen "Hoşgeldin Bebek Hatıra Ormanı" ağaçlandırma çalışması kapsamında, 90 dönümlük araziye her doğan bebek için bir fidan dikimi yapıldı.
Üçüncü kez gerçekleşen fidan dikim etkinliğine Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eşi Sibel Tatar, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş ve Orman Dairesi Müdürü Ercan Poyraz da katıldı.

ERSİN TATAR: KURUMLAR YANGIN TEDBİRLERİNİ GEÇ KALMADAN HAYATA GEÇİRMELİ
Etkinlikte konuşma yapan Tatar, her doğan çocuk için bir ağaç dikilmesi, dikilen ağaca doğan çocuğun isminin verilmesi ve doğan çocuğun ailesine sertifika verilmesi suretiyle, çevreye sahip çıkılmasına örnek olmak maksadıyla geliştirildiğini söyledi.
"HEDEF 12 BİN FİDAN"
Tahsis edilen araziye bugüne kadar 10 bine yakın fidan dikildiğini belirten Tatar, 2026’da, dikilen fidan sayısının 12 bini bulmasının öngörüldüğünü kaydetti.
Tatar, fikir olarak "her çocuk için bir fidan dikilmesi ve sertifika verilmesinin" gelecek nesillere çevreye sahip çıkma adına ilham vereceğine inandığını söyledi.
Yangın tedbirlerinin de zamanında alınmasının fevkalade önemli olduğunu kaydeden Tatar, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu, Orman Dairesi ve diğer kurum kuruluşların yangın tedbirlerini geç kalmadan hayata geçirmeye başlamasının çok önemli olduğunu belirtti.

Dünyada ormanlık alan oranının karasal bölgenin yüzde 30’u olduğunu, halen yüzde 20 civarında olan KKTC’deki bu oranı da yüzde 30’a yükseltmeyi hedeflediklerini belirten Tatar, hatıra ormanına son 4 yılda 10 bin fidan dikildiğini söyledi.
HÜSEYİN ÇAVUŞ: 8 BİN 500’ÜN ÜZERİNDE FİDAN DİKİLDİ
Hoş Geldin Bebek Hatıra Ormanı'na, 8 bin 500’ün üzerinde fidan dikildiğini ifade eden Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, 2020 yangınından sonra bölgenin ağaçlandırılmasına kurum kuruluşların önemli desteği olduğunu belirtti.
Yanan ormanların tekrar ağaçlandırılmasının ne kadar zor olduğunun bilindiğini kaydeden Çavuş, projenin esas amacının ormanları koruma noktasında farkındalığı geliştirmek olduğunu belirtti.
Tepebaşı ve Kalkanlı arasında 2020’da 1000 hektar ormanlık yanmıştı. Orman Dairesi’ne göre özel mülk olmayan 700 hektarlık alan ağaçlandırıldı.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Bizi Facebook'ta takip edin!
mykibris.com'u Facebook üzerinden takip edin, son paylaşımlardan haberdar olun.
Yorum Yap
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.
Tüm Yorumlar