Hemşireler Lefkoşa'da yürüdü

12 Mayıs 2024

A
A

12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü'nü kutlamak amacıyla Lefkoşa'da bir yürüyüş düzenledi. "Hemşireyi Fark Et" sloganıyla bir araya gelen hemşireler, ebeler, öğrenciler ve akademisyenler sorunlara dikkat çekti.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası ile Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Birliği, 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü'nü kutlamak amacıyla Lefkoşa'da bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüş "Hemşireyi Fark Et" sloganıyla gerçekleştirildi.

Yürüyüşe, bando ekibi de eşlik etti. Yürüyüşte, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Vatanını En Çok Seven, Görevini En İyi Yapandır” sözünün yazılı olduğu fotoğraf taşındı. Ayrıca, Anneler Günü nedeniyle “Tüm Annelerimizin Anneler Günü Kutlu Olsun” yazılı pankart da açıldı.

Dövizler ve bayraklar taşındığı yürüyüşte, "Güçlü Hemşire, Güçlü Toplum", "Üniforma Emektir, Alın Teridir", "Birlik, Mücadele, Dayanışma", "Güçlü Hemşire, Güçlü Gelecek", "Mobbinge Karşı Omuz Omuza" gibi sloganlar atıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Girne Üniversitesi ve Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi de yürüyüşe destek verdi.

Yürüyüş, Dereboyu'nda Citroën Işıkları olarak bilinen noktada başlayıp, Girne Kapısı’nda Atatürk Anıtı önünde tamamlandı. Hemşireler, ebeler, öğrenciler ve akademisyenlerin katıldığı yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı İbrahim Özgöçmen, yaptığı ortak basın açıklamasında, Hemşireler Günü'nü ve Anneler Günü'nü kutladı. Hemşireliğin önemine vurgu yaparak, bu yılki temanın "Hemşirelerimiz Geleceğimiz, Bakımın Ekonomik Gücü" olduğunu belirtti. Hemşireliğin mali kısıtlamalarla ve sosyal açıdan küçümsenmeyle karşı karşıya olduğunu ifade etti ve Uluslararası Hemşireler Birliği'nin bu yılki temayla, hemşireliğe stratejik yatırımın önemini vurgulamayı amaçladığını söyledi.

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Birliği Başkanı Ali Özgöçmen de söz alarak, Dünya Hemşireler Günü ve Anneler Günü'nü kutladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar