Hekimler ve eczacılar online sistem üzerinde çalışıyor

4 Aralık 2023

Güncelleme: 4 Aralık 2023

A
A

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, hastaların ilaca erişim sorunlarını çözme amacıyla Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) ve Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği (KTEB) yönetim kurulu üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

ZgotmplZ

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, hastaların ilaca erişimiyle ilgili sorunların nasıl çözülebileceğini ele almak amacıyla Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) ve Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği (KTEB) yönetim kurulu üyeleriyle bir toplantı yaptı.

Tabipler Birliği'nde düzenlenen toplantıda, hastaların hekimin reçete ettiği ilaçlara ulaşabilmesi için adanın genelindeki tüm hekimlerin ve eczacıların online bir sistemde işbirliği yaparak ortak çözümler üretebilmeleri üzerinde duruldu.

Dinçyürek, sonuç odaklı bir yaklaşımla, olası boşlukları gidermek ve soru işaretlerini ortadan kaldırmak amacıyla ilgili tarafların kendi yönetim kurullarında veya çalışma gruplarında çalışma yapma kararı aldıklarını belirtti. Çarşamba sabahı tekrar bir araya gelme konusunda mutabık kaldıklarını ifade etti.

Başbakanın konuya büyük bir hassasiyet gösterdiğini belirten Dinçyürek, Başbakanın bu konuda bakanlığını görevlendirdiğini ve hedefin kısa sürede ortak bir yol haritası belirlemek ve hastaların ilaca erişimindeki engelleri kaldırmak olduğunu vurguladı. Dinçyürek, hem hükümetin hem de ilgili paydaşların bu yönde net bir kararlılık ve istek gösterdiğini kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar