Hamleler Selin için yapılıyor

16 Şubat 2024

Güncelleme: 16 Şubat 2024

A
A

"Şampiyon Melek" Selin Karakaya anısına organize edilen satranç turnuvası dün duygusal bir atmosferde başladı. Anne Karakaya, Şampiyon Melekler'in adını ve anılarını yaşatmak için söz verdiklerini ve mücadelelerinin süreceğini kaydetti.

ZgotmplZ

Altın Piyon Satranç Derneği organizatörlüğünde 15-18 Şubat 2024 tarihleri arasında "Selin Karakaya Anı Turnuvası" düzenleniyor.

Turnuvanın açılışı dün duygusal bir atmosferde gerçekleşti.

Arkın Palm Beach Hotel’de yer alan turnuvanın açılışına Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile "Şampiyon Melek" Selin'in annesi Ruşen Yücesoylu Karakaya ve babası Enver Karakaya da katıldı.

Turnuva antrenörü Abdullah Özdoğan, Selin'in "pes etmeyen, azimli kişiliğini" anlatarak, bundan sonra da tek yumruk halinde mücadele edileceğini söyledi.

Kuzey Kıbrıs Satranç Federasyonu Başkanı Mert Taşkın da, kendilerine düşenin bu tür organizasyonlarla "Şampiyon Melekler"in ismini yaşatmak olduğunu ifade etti.

KARAKAYA: ŞAMPİYON MELEKLER'İN ADINI VE ANILARINI YAŞATMAK İÇİN SÖZ VERDİK

Selin Karakaya’nın annesi, Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya da, Selin’in ve tüm Şampiyon Melekler’in anısını yaşatmak için tek yumruk halinde mücadelelerini sürdürdüklerini hatırlatarak, ailesi olarak Şampiyon Melekler'in adını ve anılarını yaşatmak için söz verdiklerini kaydetti. Karakaya, Şampiyon Melekler’in asla pes etmez, yorulmaz kişiliklerine değinerek, kendilerinin de son nefeslerine kadar mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı.

TATAR: ADALET YERİNİ BULACAK

Turnuvanın açılışına katılan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, hayatın mücadele hamleleriyle dolu olduğunu, bir yıl önce de yaşanan bir hamleyle Şampiyon Melekler'in ailelerinden koparıldığını ifade etti. İsias’ın herkesin ortak davası olduğunu vurgulayan Tatar, adalet mücadelesinin her zaman ileriye taşınacağını ve adaletin yerini bulacağını kaydetti.

Tatar'ın ilk açılış hamlesiyle turnuva başlarken, dört kategoride yaklaşık yüz yetmiş öğrenci mücadele ediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Gazimağusa Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Erkek Voleybol kafilelerinin konakladığı Adıyaman'daki İsias Hotel yıkılmıştı. Oteldeki 39 kişilik kafileden, 3 veli ve 1 öğretmen kendi imkanlarıyla enkazdan sağ kurtulurken, 26 öğrenci, 4 öğretmen ve 5 veli olmak üzere 35 kişi yaşamını yitirmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar