Hakan Çakmak'a özel sergi

29 Kasım 2023

Güncelleme: 30 Kasım 2023

A
A

2017 yılında vefat eden BRT sanat ağırlıklı programlar yaparak iz bırakan Hakan Çakmak'ı anmak adına düzenlenen sergi, Atatürk Kültür Merkezi'nde açıldı. Sergi, doğum günü olan 29 Kasım'a denk getirildi.

ZgotmplZ

BRTK'nın 60. yıl etkinlikleri kapsamında, kurumda uzun yıllar hizmet veren Hakan Çakmak'ı anmak adına düzenlenen sergi, Atatürk Kültür Merkezi'nde açıldı.

Sergi, Hakan Çakmak'ın sanat programlarında röportaj yaptığı sanatçıların çalışmalarını içeriyor. Açılış, Hakan Çakmak'ın doğum günü olan 29 Kasım'a denk getirildi. Sergide, 60 sanatçının 88 eseri sergileniyor.

Serginin ardından hazırlanan çalışmalar, BRTK Yayıncılık Tarihi Müzesi'nde yer alacak. Açılışta, BRTK Müdürü Meryem Özkurt, Hakan Çakmak'ın sanatı ve seyirciyi buluşturduğunu ifade ederek, onun bıraktığı boşluğun doldurulamadığını belirtti. Hakan Çakmak'ın sanatın sonsuz yolculuğunu ve sanat gündemini programlarıyla izleyicilere sunduğunu söyleyen Ateşin, sanat ve sanatçıların bir araya gelmesinin önemine vurgu yaptı.

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ise sanatın hukukun önünde gittiğini belirterek, sanatın değişimi savunduğunu ve ileriye götürdüğünü söyledi.

Açılışta, katkı sağlayanlara plaket takdim edildi ve sergi Hakan Çakmak'ın çocukları tarafından açıldı.

Hakan Çakmak 50 yaşında 22 Haziran 2017 yılında vefat etmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar