Günde ortalama 3 "kadına yönelik şiddet" başvurusu yapılıyor

23 Kasım 2023

A
A

PGM, 2023 yılında, 21 Kasım'a kadar geçen sürede, kadına yönelik şiddet konularında toplam 831 şikayet ve başvuru yapıldığını bildirdi.

ZgotmplZ

Polis Genel Müdürlüğü (PGM), 2023 yılını kapsayan kadına yönelik şiddet suçlarına ilişkin verileri kamuoyuyla paylaştı.

"Kadınlarımız her şeyin üstünde yüksek ve şerefli bir varlıktır" denilerek yapılan açıklamada, kadına yönelik şiddet konularındaki suçlarla daha etkin mücadele etmek adına, 2018 yılında sadece Lefkoşa Polis Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirilen “Kadına Karşı Şiddete Müdahale Şubesi”nin, 2021 yılında PGM ve tüm İlçe Polis Müdürlüklerinde de faaliyete geçirildiği anımsatıldı.

Açıklamaya göre, 1 Ocak-21 Kasım 2023 tarihlerini kapsayan sürede, kadına yönelik şiddet konularında PGM'ye bağlı Kadına Karşı Şiddete Müdahale Şubelerine toplam 831 şikayet ve başvuru yapıldığı bildirildi.

Şikayet ve başvuruların türlerine göre dağılımı ise şöyle açıklandı:

  • Cinayet: 1
  • Fiziksel Şiddet: 423
  • Sözlü Şiddet: 181
  • Cinsel Şiddet: 17
  • Diğer Konular: 209

Açıklamada, 2023 yılı içerisinde, Polis Genel Müdürlüğü'ne yapılan kadına yönelik şiddet konularındaki tüm şikayet ile başvuruların anında değerlendirilerek hassasiyetle soruşturulduğu ve her zaman olduğu gibi gerekli yasal işlemlerin süratle yapıldığı belirtildi.

Açıklamanın devamında şunlara yer verildi:

"Polis Genel Müdürlüğü olarak, kadına yönelik şiddet konularındaki suçlara karşı sürdürdüğümüz mücadelemiz sıfır tolerans ilkesiyle aynı hassasiyetle devam edecek olup,  polise yansıyan şikayetlerin yasalar çerçevesinde değerlendirilerek gerekli yasal işleme gidileceğinden kimsenin şüphesi olmasın."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar