Girne'de ortaokul öğrencilerine özel yarışma

5 Aralık 2023

Güncelleme: 5 Aralık 2023

A
A

Girne Belediyesi'nin geleneksel etkinliği olan öykü yarışmasının bu yılki teması "Daha Da Yaşanılabilir Bir Girne Düşünüyorum" olarak belirlendi. 6., 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin katılabileceği yarışmaya başvuru koşulları açıklandı.

ZgotmplZ

Girne Belediyesi’nin 6, 7 ve 8’inci sınıflara yönelik geleneksel etkinliği olan, öykü yarışması ile ilgili tema ''Daha Da Yaşanılabilir Bir Girne Düşünüyorum'' olarak belirlendi.

Belediye, gençlerin fikirlerini almak ve onlara edebiyatı sevdirmek amacıyla düzenlenen yarışmanın yanı sıra çocuklara yönelik bir anket kitapçığı dağıtacak.

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, şehrin refahını artırarak daha yaşanabilir bir hale gelmesi için çalışırken, gençlerin fikir ve isteklerini de almayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, göçmen nüfusun yoğun olduğu Girne'de aidiyet duygusunu artırmak amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanan anket kitapçığını Türkçe'ye çevirip uyarladıklarını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Dairesi Müdürü Cengiz Topel Uzun da gençlere ülkelerine yönelik aidiyet duygusu kazandırılması için bakanlık olarak bu tür projelere katkı sağlamaya devam edeceklerini vurguladı.

Öykü yarışmasına katılacak öğrencilere 1'inciye 5 bin, 2'nciye 3 bin, 3'üncüye 2 bin Türk lirası ödül verilecek. Katılım koşulları arasında öykülerin A4 kağıdında, Türkçe yazılması, orijinalliğe önem verilmesi ve kişisel bilgilerin öykü ön yüzünde yer almaması gibi şartlar bulunuyor. Yarışma, gençlerin kente yönelik düşüncelerini ifade etmelerini teşvik eden anlamlı bir etkinlik olarak öne çıkıyor.

Katılım koşulları:

  • Girne bölgesine bağlı tüm özel ve devlet okullarında okuyan 6. sınıf, 7. sınıf ve 8. sınıf öğrencileri yarışmaya katılabilir.
  • Yazı dili olarak Türkçe kullanılmalıdır.
  • Yarışmaya gönderilecek öyküler A4 çizgisiz dosya kağıdında, elle ya da bilgisayarda yazılmış şekilde olmalıdır.
  • Öyküler minimum 3 (üç), maksimum 5 (beş) A4 kağıdından oluşmalı ve kağıtların sadece ön yüzleri kullanılmalıdır.
  • Orijinal olmayan (fotokopi olarak gönderilen) öyküler değerlendirilmeye alınmayacaktır.
  • Öykülerin herhangi bir yerinde, bir yerden alınmış ve esere yapıştırılmış ya da elle çizilmiş resimlere yer verilemez.
  • Yarışmaya gönderilecek öykülerin ön yüzünde öğrenci veya okul ile ilgili kişisel bilgilere yer verilemez.
  • Öykü tamamlandıktan sonra yeni bir A4 sayfasına öğrencinin adı-soyadı, okulu, adresi, telefon numarası, fotoğrafı ve kısa özgeçmişinden oluşan bir bilgi formu eklenmelidir. Yukarıdaki maddelerde belirtilmiş kurallara uymayan katılımcıların öyküleri değerlendirilmeye alınmayacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar