Gençler, "zorbalık" konusunda farkındalık için kalem yarıştıracak

22 Mart 2024

A
A

Gazimağusa bölgesindeki lise öğrencilerine yönelik, "Zorbalığa Karşı Kalem Savaşı: Ergenlerin Hikaye Mücadelesi" konulu kompozisyon yarışması düzenleniyor.

ZgotmplZ

Milli Eğitim Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Turkcell, Toplumsal Gelişim Hareketi (TOGEH), Mağusa Kale Lions Kulübü ve Girne Vatan Lions Kulübü arasında "Genç Kalemler Projesi" için iş birliği protokolü imzalandı.

Bakanlık açıklamasına göre protokole, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Murat Küçüközdemir, Toplumsal Gelişim Hareketi Başkanı Sibel Dinçyürek, Mağusa Kale Lions Kulübü Başkanı Seray Gürün, Girne Vatan Lions Kulübü Başkanı Harbiye Şenyüz ve Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Deniz Mungan Sonuç imza koydu.

Protokol çerçevesinde, Gazimağusa merkez bölgesinde öğrenim gören lise öğrencilerine yönelik “Zorbalığa Karşı Kalem Savaşı: Ergenlerin Hikaye Mücadelesi” konulu kompozisyon yarışması düzenlenecek.

"Kelimelerle Değişim Başlat! Zorbalığa Karşı Güç Senin Elinde" sloganıyla düzenlenecek olan yarışmanın ödül töreni ise 10 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek.

"GENÇLERİN DİJİTAL ORTAMDA GÜVENDE OLMALARI ÖNEMLİ"

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, imza töreninde yaptığı konuşmada, gençlerin zorbalıkla mücadele konusundaki farkındalığının önemine dikkat çekti.

Gençlerin içinde bulundukları çağda, dijitalleşmenin getirdiği imkanlarla birlikte, zorbalık ve diğer sosyal sorunların da sanal alanlara taşındığını belirten Çavuşoğlu, bu nedenle, gençlerin sadece fiziksel dünyada değil, aynı zamanda dijital ortamlarda da güvende olmalarının kritik bir öneme sahip olduğuna vurgu yaptı.

Bu sorunun çözümünde eğitimin ve bilinçlendirme çalışmalarının hayati bir rol oynadığını ifade eden Çavuşoğlu, bu projenin gençlere zorbalıkla mücadele etme konusunda hem bilgi hem de cesaret vereceğine inandığını söyledi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Murat Küçüközdemir de yaptığı konuşmada, teknoloji ile birlikte gelen risklerin farkındalığını oluşturmak için bu projede yer aldıklarına dikkat çekerek, bir ebeveyn olarak çocukların, başta siber zorbalık olmak üzere, teknoloji ile gelebilecek tüm risklerin farkında olmalarını istediğini söyledi.

Toplumsal Gelişim Hareketi Başkanı Sibel Dinçyürek ise konuşmasında, yarışmanın ödül töreninin 10 Mayıs’ta yapılacağını ve ödül töreninden önce uzmanlar tarafından öğrencilere yönelik eğitim semineri verileceğini kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar