Genç kızlara ped kampanyası

7 Mart 2024

A
A

LTB ve Kadın Sağlığı Araştırmaları Derneği iş birliğiyle "Adet Yoksulluğuna Karşı Sen De Paylaş" kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında toplanacak pedler, pede erişimi olmayan okul çağındaki kız çocuklarıyla paylaşılacak.

ZgotmplZ

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Kadın Sağlığı Araştırmaları Derneği (KISAD) işbirliğinde “Adet Yoksulluğuna Karşı Sen De Paylaş” kampanyası başlatıldı.

İlk etapta Mart ayı boyunca devam etmesi planlanan bağış kampanyası kapsamında toplanacak pedler, okul çağında pede erişimi olmayan kız çocuklarıyla paylaşılmak üzere okullara dağıtılacak.

Projenin tanıtımı LTB Dayanışma ve Eğitim Merkezi'nde yapıldı. KISAD Başkanı Dr. Nilüfer Rahmioğlu Ramiz, adet yoksulluğu ve adet konusunda farkındalık yaratmak için çalıştıklarını ve bu konunun özellikle okullara taşınmasının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, adet ürünlerinin bir lüks değil ihtiyaç olduğunu belirtti ve adet ürünlerine erişimin toplumda ücretsiz olması gerektiğini ifade etti.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, projenin önemli bir adım olduğunu ve LTB olarak sağlık alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yaparak farkındalığı artırmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, ekonomik zorluklar içinde kadınlar ve çocukların mağdur olduğunu ifade etti ve projenin önemini vurguladı.

Belediye Emekçileri Sendikası Genel Sekreteri Mithat Arsu da projenin parçası olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, bağışçıların çoğalması ve hassasiyetin artması temennisinde bulundu.

Projenin ilk aşaması olarak, KISAD tarafından "Anne Ben Büyüyorum" adlı bir seminer verilecek ve BES tarafından bağışlanan pedler çocuklarla paylaşılmak üzere okullara ulaştırılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar