Gazimağusa'da kanalizasyon altyapısı tamam

25 Ocak 2024

A
A

Gazimağusa'da Temmuz 2021'de başlayan kanalizasyon iyileştirme çalışmaları 2.5 yılda tamamlandı.

ZgotmplZ Gazimağusa Belediyesi

Gazimağusa ilçesinde, mevcut kanalizasyon şebekesinin iyileştirilmesi için Avrupa Komisyonu tarafından yapılan Mağusa Kanalizasyon Şebekesi Çalışmaları tamamlandı.

Çalışmaların kapanış etkinliği dün Tuzla Narpak Tesisleri’nde yapıldı.

Kanalizasyon şebekesinin tamiratı için Temmuz 2021 yılında başlayan çalışmalar kapsamında şebekedeki boruların yüzde 70’i yenilenirken, yüzde 30’unun ise tamiratı yapıldı. Proje kapsamında ayrıca, evlere giden hat bağlantıları yenilendi, pompa istasyonları iyileştirildi.

Proje, Çeltikçioğlu İnşaat Sanayi ve Ticaret LTD. Şti, Arıkan İnşaat Taahhüt Ticaret ve Sanayi A.Ş ve MBF Yapı İnşaat Ticaret A.Ş’nin oluşturduğu konsorsiyum tarafından 20 milyon 500 bin 842 euroluk maliyetle hayata geçirildi.

Gecede bir konuşma gerçekleştiren Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, kanalizasyon çalışmalarının başarılı bir şekilde tamamlandığını belirterek, “Yapılan kanalizasyonun şehrimiz için çok önemli olduğunun bilincindeyiz.” dedi ve kanalizasyonun başarılı bir şekilde çalışmaya devam etmesi için üzerlerine düşeni yapacaklarını belirtti.

"ARTIK SAĞLAM VE TAM OLARAK ÇALIŞAN BİR KANALİZASYON SİSTEMİNİZ VAR"

Çalışmalara ilişkin bilgi veren Çeltikçioğlu İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi Direktörü Adnan Çeltikçioğlu, sözleşme kapsamında 31 bin 357 metre kanalizasyon şebeke ve 13 bin 187 metre bağlantı borusu ile 637 adet muayene bacasının başarıyla değiştiğini belirtti.

Ayrıca pompa istasyonlarının rehabilite edildiğini, mekanik sistemin iyileştirildiğini söyleyen Çeltikçioğlu, “Artık şehrinizde teknik olarak sağlam ve tam olarak çalışan bir kanalizasyon sisteminiz var." dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar