Gazimağusa Ticaret Lisesi'nde böcek önlemi

23 Şubat 2024

Güncelleme: 23 Şubat 2024

A
A

Gazimağusa Ticaret Lisesi, okul bahçesine kuş yuvaları asılarak, çam kese böceği ile mücadelede etkili olan büyük baştankara kuşlarının çoğalması için adım atıldı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Gazimağusa Ticaret Lisesi, çam kese böcekleri ile mücadelede önemli bir adım attı.

Okul bahçesine kuş yuvaları asılarak çevrede çoğalan büyük baştankara kuşlarının kul bahçesine yuvalayarak çoğalması için çam kese böceği ile mücadelede rol alması için bir başlangıç yapıldı.

Okul, bu adımla daha yeşil bir çevre için mücadeleye devam edeceğini vurguladı ve KUŞKOR'a katkıları için teşekkür etti.

ÇAM KESE BÖCEĞİ HAKKINDA

Çam kese böceği, bahar aylarında çam ağaçları olan parklar, bahçeler ve ormanlarda sıkça görülen bir zararlı türdür. Aslında bir kelebek türü olan çam kese böceğinin bilimsel adı Thaumetopoea pityocampa'dır. Çam ağaçları üzerinde beyaz pamuksu keseler oluşturan bu böcekler, yaşam döngülerini birkaç evrede tamamlarlar. Yazın sonlarında yumurtadan çıkan tırtıllar, kışı geçirecekleri keselerini örmeye başlarlar ve sonrasında Şubat ayından itibaren çam ağaçlarından çıkarak toprağa doğru yol alırlar.

İNSAN VE EVCİL HAYVANLARA ZARARLI

Çam kese böceklerinin insanlar, hayvanlar ve çam ağaçları için zararları vardır. Ağaçlara zarar vererek ağaçların gelişimini olumsuz etkileyebilirler ve uzun vadede ağaç kaybına neden olabilirler. İnsanlar üzerinde temas etmeleri alerjik reaksiyonlara yol açabilir, özellikle piknik yaparken dikkat edilmelidir. Hayvanlar için de ciddi tehlike arz edebilirler, özellikle evcil hayvanlarımızın dillerine temas etmeleri durumunda alerjik reaksiyonlara neden olabilirler. Veteriner müdahalesi gerekebilir, çünkü geç kalınması durumunda hayvanlarda ciddi sağlık sorunlarına yol açabilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar