Ev hapsi kaldırılmayan Gülşen'in duruşma tarihi belli oldu

6 Eylül 2022

Güncelleme: 6 Eylül 2022

A
A

Şarkıcı Gülşen hakkındaki iddianame kabul edildi. 3 yıla kadar hapsi istenen şarkıcının ilk duruşma günü 21 Ekim olarak belirlendi. Gülşen’in ev hapsinin de devamına karar verildi.

ZgotmplZ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu'nca şarkıcı Gülşen Bayraktar Çolakoğlu hakkında hazırlanan 48 sayfalık iddianame, gönderildiği İstanbul 11'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından incelendi.

Mahkeme, iddianameyi kabul ederken, Çolakoğlu'nun avukatı Emek Emre'nin, müvekkilinin "konutu terk etmeme" şeklindeki "ev hapsi" kararının kaldırılması talebini reddetti.

İlk duruşmanın 21 Ekim'de yapılmasına karar veren mahkeme, dosyadaki müştekiler ve sanık Çolakoğlu'na duruşma gününü bildirir tebligat gönderilmesine hükmetti.

3 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 48 sayfalık iddianamede 702 (şikayetçi) müşteki yer alıyor.

Gülşen Bayraktar Çolakoğlu'nun savunmasına da yer verilen iddianamede, sanığın "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

İddianamede, "Soruşturmaya konu söz ve beyanların halkın bir kesimi nezdinde tahrik konusu olup, tahrik edilenler nazarında endişe yaratacak şekilde bir etki oluşturarak kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıktığı anlaşılmıştır." tespiti dikkat çekiyor.

GÜLŞEN NEDEN TUTUKLANDI?

Şarkıcı Gülşen'in geçtiğimiz nisan ayında verdiği bir konserde imam hatiplilere yönelik sözleri tepkilere neden olmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında TCK'nin 216'ncı maddesi olan "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında Gülşen Bayraktar Çolakoğlu, 25 Ağustos Perşembe günü tutuklanmıştı. Gülşen, kararın ardından Bakırköy Kapalı Kadın Cezeevi'ne gönderilmişti.

Çolakoğlu’nun avukatının itirazını değerlendiren nöbetçi İstanbul 27'nci Asliye Ceza Mahkemesi, 29 Ağustos Pazartesi günü Çolakoğlu'nun "konutu terk etmeme" şartıyla tahliyesine karar vermişti.

Gülşen'in avukatı Emek Emre, İstanbul Adliyesi'ne giderek müvekkili hakkındaki adli kontrol tedbirinin kaldırılması için talepte bulunmuştu. Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, 2 Eylül'de talebi reddetmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar