Eda Taşpınar'ın cami pozu Türkiye'yi karıştırdı: Soruşturma başlatıldı

3 Ocak 2023

Güncelleme: 3 Ocak 2023

A
A

Türkiye'de tasarımcı Eda Taşpınar'ın camide verdiği poz tepkilere neden oldu. Taşpınar sosyal medya hesabına yüklediği fotoğrafı bir süre sonra sildi. Ancak savcılık olayın peşini bırakmadı.

ZgotmplZ

Türkiye'nin tanınmış tasarımcılarından Eda Taşpınar'ın son paylaşımı ülkeyi karıştırdı.

Taşpınar, kişisel sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, bir cami içerisinde ters çevrilen bir sehpanın üzerinde oturduğu görülüyor.

Fotoğrafın İstanbul'da bulunan Sultanahmet Cezaevi Camii/Hayyatin-i Hassa Camii'nde çekildiği bildirilirken, Taşpınar, halılara ayakkabılara basması ve giydiği kıyafet nedeniyle tepkileri üzerine çekti.

Tasarımcı, yaklaşık 600 bin takipçisi bulunan Instagram hesabından "Mutlu yıllar sevgililerim" notuyla yaptığı paylaşımı, tepkiler üzerine sildi.

Yaşananların ardından Twitter'da "#EdaTaşpınarHaddiniBil" etiketi açılarak, tepki mesajları paylaşıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Eda Taşpınar’ın sosyal medyada cami içerisinde çekilmiş fotoğraflarının paylaşımına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca re’sen (kendiliğinden) soruşturma başlatıldı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından sosyal medya ve internet haber sitelerinde Eda Taşpınar'ın cami içerisinde çekilmiş fotoğraflarının paylaşımına ilişkin yapılan haberler nedeniyle TCK 216'ncı madde kapsamında resen soruşturma başlatılmıştır.” denildi.

Türk Ceza Kanunu'nun 216'ncı maddesi "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu kapsıyor.

EDA TAŞPINAR KİMDİR?

1 Mayıs 1980 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eda Taşpınar'ın boyunun uzunluğu 1.74'dür. Çocukluğu Moda Deniz Kulübü’nde geçti. 11 yaşındayken ailesiyle birlikte ABD, Miami’ye yerleşti. Boca Raton’da iki yıl okuduktan sonra Türkiye’ye döndü ve Robert Kolej’de eğitimine devam etti, son senesinde ayrıldı. İngiltere London College of Fashion’da bir yıl eğitim aldıktan sonra Londra’da Central School of St.Martins’de de moda eğitimi aldı. Okul bitince bir sene daha kalıp İstanbul’a döndü.

Babası Moda Deniz Kulübü’nün Başkanı Teoman Taşpınar, annesi İsveç asıllı annesi Suzan Yontunç’dur.

Türkiye’nin ilk Türk heykelcisi ve Atatürk’ün heykeltıraşı Kenan Yontunç, Eda Taşpınar’ın dedesidir.

Londra’da Central School of St.Martins’de okurken Armani, Vivienne Westwood, Stella McCartney, Maxmara gibi dünyaca ünlü birçok markada çalıştı. Moda haftalarında backstage'lerde çalıştı, tanınmış moda editörlerine asistanlık yaptı. Eğitimini tamamladıktan sonra ayakkabı ve çanta tasarlamaya başladı.

Eda Taşpınar, 2012 yılında kendi şirketi olan Yıldız Dükkanı’nı kurdu ve kendi adını taşıyan markası altında güneş yağları, at kuyruğu bitkisi şampuanı ve vücut şampuanı, doğal at kılı fırçası gibi kozmetik ürünleri Türkiye çapındaki kozmetik zincir ve eczanelerde piyasaya sürdü.

Eda Taşpınar, televizyon kariyerine CNN Türk'te yayınlanan Trendikon programı ile başladı. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar