Dünyanın en genç kadın orkestra şefinden unutulmaz konser

6 Mart 2024

Güncelleme: 6 Mart 2024

A
A

Türk-İtalyan Orkestra şefi Nil Venditti, Londra’da Royal Filarmoni Orkestrasını yönetti. 29 yaşındaki orkestra şefi, hareketli, coşkulu, heyecanlı tavrıyla salonda Akdeniz rüzgarı estirdi.

ZgotmplZ

Mihrişah Safa - Londra

Dünyanın en genç kadın orkestra şefi Nil Venditti, Londra’da dünyaca ünlü Royal Filarmoni Orkestrasını yönetti.

Dünyanın en genç kadın orkestra şefi Nil Venditti

İngiltere'nin başkenti Londra'nın ünlü konser salonlarından Cadogan Hall’da, 65 kişilik Royal Symphony Orchestra’sı ile ilk kez Londra’da sahne alan 29 yaşındaki Venditti, canlı tavırları, heyecanı, hareketliliği ve coşkusu ile salonda Akdeniz rüzgarı estirdi. 

Dünyanın en genç kadın orkestra şefi olan Nil Venditti, bugüne kadar sayısız ödülün sahibi oldu. Birçok sanat başkentinde de en prestijli orkestraları yönetti.

Salonu tıklım tıklım dolduran izleyicilere çalınacak parçalarla ilgili bilgi veren Türk – İtalyan orkestra şefi, ufak tefek vücuduyla sahnede devleşti.

Birçok ödülün sahibi genç sanatçı, konserde Mendelson, Tchaikovsky, Mozart, Martucci’nin eserlerinden oluşan iki saatlik konseri başarıyla yönetti.

Baton kullanmayıp, kolları ve elleriyle bale yaparcasına zarif hareketlerle orkestrayı yöneten Venditti’nin canlılığı tüm salonu da etkisi altına aldı.

Gecede Royal Flarmoni Orkestrasında keman virtüözü olarak yer alan Ezgi Sarıkçıoğlu da sahnedeki ikinci Türk kadın sanatçıydı. İki Türk kadın sanatçının aynı sahnede  buluşması, salondaki Türk izleyicilere büyük gurur yaşattı.

Konser sonunda dakikalarca alkışlanan Venditti, daha sonra kendisini izlemeye gelen emekli büyükelçi Ahmet Ökçün, Muavin konsoloslar Tuğba Küçükali Gedikli, Vildan Aksoy Okudan ve diğer Türk konuklarla sohbet etti.

Başındaki kırmızı oyanın anneannesinin hediyesi olduğunu kaydeden Nil Venditti, ilk kez Londra’da sahne aldığını ve çok heyecanlı olduğunu söyledi.

NİL VENDITTI KİMDİR?

Annesi Türk, babası İtalyan olan, Perugia doğumlu sanatçı, 6 yaşında çello ile başladığı müzik hayatına 10 yaşında Roma’da Accademia Nationale di Santa Cecilia ile devam etti. Nil Venditti, genç müzisyenler için İtalya’da düzenlenen şeflik yarışmasını kazandı. 1995 doğumlu genç sanatçı, birçok prestijli orkestranın şefliğini üstlendi. Hareketli ve heyecanlı performansı ile sahnelere yenilik getiren Nil Venditti, ayrıca çello sanatçısı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar