"Doğa savunucusu" olmayı öğreniyorlar

1 Mart 2024

A
A

Karaoğlanoğlu İlkokulu öğrencileri, toplumsal sorumluluk kapsamında dut fidanı diktiler.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) öncülüğünde hayat bulan "Yeşil Okullar ve Doğanın Genç Savunucuları Projesi" kapsamında, Karaoğlanoğlu İlkokulu öğrencileri fidan dikimi gerçekleştirdi. 

Organizasyona Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Önder AVM Direktörü ve Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu, Karaoğlanoğlu İlkokulu Müdürü Ayşem Tomgüsehan, Önder AVM Lefkoşa Müdürü Mustafa Alibaba’nın yanı sıra öğretmen ve öğrenciler katıldı. Gelin Kuşu Parkı’nda saat 10:00’da gerçekleştirilen etkinlik kapsamında öğrenciler, parkın çeşitli yerlerine dut fidanı ekti.

 

PROJE VE "YEŞİL BAYRAK"

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Uluslararası Final Üniversitesi (UFÜ), Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD), Çevre Araştırma Merkezi (Final Çevre), Genel Orta Eğitim Dairesi Müdürlüğü, Mesleki Teknik Öğretim Dairesi ve İlköğretim Dairesi işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen "Yeşil Okullar ve Doğanın Genç Savunucuları Projesi", "Yeşil Bayrak" ödülü almayı hak eden okullar ile hayat buluyor. 

Projenin ana teması ise doğal varlıkların ve çevre sağlığının korunması, iklim krizi, erozyonla mücadele, toprak örtüsü toprağın korunması, ağaçlandırma, biyolojik çeşitlilik ve geri dönüşümün önemi konularından oluşuyor. 

"Yeşil Bayrak" ödülü kazanan okulların; toplumsal projelere açık bir şekilde, küresel ayak izini azaltma amacı ile benzer projelere hayat verdiği organizasyon; bir firma ile bir okulun işbirliğinde hayat buluyor. Uygulama ile gerek katılımcıların, gerekse öğrencilerin toplumsal sorumluluk kapsamında ortak çalışması hedefleniyor. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar