Deprem kayıpları Alevi Kültür Merkezi'nde anıldı

28 Mart 2023

A
A

Alevi Kültür Merkezi, Türkiye’deki depremlerde yaşamını yitirenler için anma günü düzenledi. Etkinlikte üyeler, hayatını kaybeden yakınları için "kırk lokması" da verdi.

ZgotmplZ

Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde yaşamlarını yitirenler Alevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte anıldı.

Pazar günü Cihangir’deki Cemevi ve Kültür Kompleksi’nde düzenlenen anma gününe her bölgeden üyeler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Deprem sırasında hayatını kaybeden insanlar için saygı duruşuyla başlayan etkinlik, Alevilikte özel bir yere sahip olan Çerağ’ın uyandırılmasıyla devam etti.

Etkinlikte bir konuşma yapan Alevi Kültür Merkezi Genel Başkanı Cengiz Demir, yaşamını yitiren Canların yakınlarına sabırlar dileyerek, bir daha böyle keder ve acıların yaşanmaması dileğinde bulundu.

Aynı acıları yaşayan insanlar olarak, Adıyaman İsias Oteli’nde yaşamını yitiren Melekler Takımı’nı kaybetmenin acısını yüreklerinde hissettiklerini dile getiren Demir, aileleri ve yakınlarına baş sağlığı dileğinde bulundu.

Cengiz Demir, ilerleyen günlerde Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ne bir ziyaret gerçekleştirecekleri bilgisini de vererek, Alevi toplumu olarak yapılacak çalışmalarda desteklerinin her zaman süreceğini vurguladı.

Etkinlikte üyeler, hayatını kaybeden yakınları için "kırk lokması" da verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar