CTP Kadın Örgütünün atölyesinde "Kadın Deneyimleri" konuşuldu

14 Mart 2024

A
A

Derya, CTP Kadın Örgütü'nün düzenlediği atölyede, kadınların ihtiyaç duyduğu kurumsal düzenlemelerin İskele'de daha fazla ihmal edildiğini ifade etti.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kadın Örgütü İskele Merkez Komisyonu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü "Özgürlük İrademizde" programı kapsamında, "İmbikten Süzdüklerimiz: Kadın Deneyimleri" konulu atölye çalışması düzenledi. 

İskele Osman Ağa Kültür Evi'nde düzenlenen etkinliğe İskele bölgesinde farklı alanlarda çalışma yürüten ve ortaya koydukları başarıyla bölgeye önemli katkılarda bulunan Emine Sütçü, Ersin Nizam, Kadriye Boyacı ve Hanife Demir konuşmacı olarak katıldı. 

İskele ilçesine bağlı köylerden kadınların katıldığı çalışmada CTP Genel Sekreteri milletvekili Asım Akansoy, CTP Kadın Örgütü Başkanı milletvekili Doğuş Derya, CTP milletvekilleri Şifa Çolakoğlu, Fide Kürşat ve CTP Kadın Örgütü İskele Merkez Komisyonu Başkanı Dudu Kılınç Cumaoğulları da hazır bulundu. 

DERYA: KADINLARIN İHMAL EDİLMESİ, İSKELE BÖLGESİNDE DAHA FAZLA

CTP Kadın Örgütü Başkanı Doğuş Derya yaptığı konuşmada, Kıbrıs'ın kuzeyinde kadınların ihtiyaç duyduğu kurumsal düzenlemelerin genelde ihmal edildiğini ancak İskele bölgesinin diğer tüm bölgelerle kıyaslandığında daha çok ihmal edildiğini söyledi.

Kadınların doğurganlık hakları başta olmak üzere, şiddetsiz bir yaşam ve ekonomik güçlenme hakları konusundaki tüm destek mekanizmalarından mahrum yaşamak zorunda bırakıldığını anlatan Derya, "Yaptığımız çalışmalar ortaya koyuyor ki, kadınların emeği ve ihtiyaçları tüm ada genelinde görmezden gelinirken, İskele bölgesinde adaletsizlik katmerleniyor. İskeleli kadınlar daha çok görünmez kılınıyor" dedi. 

Yaşanan vahametin son bulması için çalışmakta kararlı olduklarını belirten Doğuş Derya, "Haklarımız altın tepsiyle değil, alın teriyle kazanılıyor! Hakkımızı alacağız!" dedi. 

CTP Kadın Örgütü İskele Merkez Komisyonu Başkanı Dudu Kılınç Cumaoğulları, Kadın Örgütü'nün İskele bölgesi ile birlikte yeni bir örgütlenme modeli içine girdiğini söyleyerek, "İskeleli kadınlara yeni bir soluk getireceğiz" dedi. 

Konuşmaların ardından çeşitli alanlarda çalışmalarını sürdüren konuşmacılar katılımcılara iş yaşamında kadın olmakla ilgili deneyimlerini aktardı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar