Çöp ve atık toplamak için ödüllü maraton

17 Nisan 2024

A
A

Mayıs ayı boyunca her cumartesi günü farklı ilçede "Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu" düzenlenerek, en fazla çöp ve atık toplayanlar 5 Haziran Çevre Günü’nde ödüllendirilecek.

ZgotmplZ

Çevre bilincini artırmak ve farkındalık yaratmak amacı ile Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı himayelerinde mayıs ayı boyunca “Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu” organize ediliyor.

Çevre Dairesi ve Gençlik Federasyonu iş birliğinde düzenlenecek çöp toplama maratonu, her cumartesi günü farklı ilçelerde organize edilecek.

Etkinlikler buna göre;

  • 4 Mayıs’ta Girne’de,
  • 11 Mayıs’ta Lefkoşa’da,
  • 18 Mayıs’ta Mağusa’da
  • 25 Mayıs’ta Güzelyurt-Lefke bölgelerinde yer alacak.
EN ÇOK ÇÖP TOPLAYANLARA TOPLAMDA 40 BİN TL ÖDÜL

Yapılacak etkinliklerde, “en fazla çöp toplayan” birinci ve ikinci ekip, “en fazla geri dönüştürülebilen çöp toplayan” ve “en fazla cam toplayan” ekipler ödüllendirilecek.

Çevre kirliliğiyle mücadelede bir araya gelinmesi ve ülkede çevre temizliğini teşvik hedefiyle düzenlenen etkinlikte verilecek toplamda 40 bin TL’lik ödül, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Girne Antik Liman’da yapılacak ödül töreni ile sahiplerine verilecek.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’nda etkinliğe ilişkin basın toplantısı düzenlenerek, 4’lü ekipler halinde yapılacak başvuruların, Gençlik Federasyonu’na ait sosyal medya hesaplarından yapılabileceği, başvuruların başladığı duyuruldu.

ATAOĞLU: TEK KULLANIMLIK ÜRÜNLER YASAKLANACAK

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, burada yaptığı konuşmada, Çevre Dairesi tarafından her hafta sivil toplum ve yerel yönetimlerle yapılan çalışmalar ve ders müfredatlarına çevre dersinin konulmasıyla çevre bilincinin küçük yaşlardan itibaren aşılanmasına yönelik çalışmalar hakkında bilgi vererek, tek kullanımlık ürünler ve poşetlere ilişkin stokların tüketilmesi amacıyla tanınan sürenin ardından bu ürünlerin tamamen yasaklanacağını belirtti.

Bakan Ataoğlu, amaçlarının bugün gençlerle birlikte başlatılan bu projeyle sınırlı kalmamak ve bunu düzenli hale getirmek olduğunu söyledi.

Proje hakkında bilgiler paylaşan Gençlik Federasyonu Başkanı Mustafa Özbilgehan da Gençlik Federasyonu’nu oluşturan derneklerin yaptığı projelerde çevrenin her zaman ön planda olduğunu kaydederek  etkinliğin en büyük amacının bir araya gelinerek, eğlenceli bir şekilde çöp toplanılması ve bu sayede çevre bilincinin, geri dönüşüm farkındalığının ve toplumsal duyarlılığının artırılması olduğunu belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar