Çocuk halk dansları ekibi, İstanbul yolcusu

3 Nisan 2024

A
A

19-25 Nisan'da düzenlenecek, İstanbul Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali'ne KKTC'den de çocuk halk dansları toplulukları katılıyor.

ZgotmplZ

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı (İBB Kültür) tarafından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali 19-25 Nisan'da gerçekleşecek.

Festivale Almanya, Bulgaristan, Çin Halk Cumhuriyeti, Gürcistan, Macaristan, Kuzey Makedonya, Meksika, Kolombiya, Kosova, Litvanya, Polonya, Sırbistan, Slovakya, Ukrayna, Filistin ve Kuzey Kıbrıs Türk  Cumhuriyeti’nden çocuk halk dansları toplulukları katılacak.

Şehrin 11 farklı noktasında gerçekleştirilecek 7 günlük festivalde, dans gösterilerinin yanı sıra tiyatro oyunları, kortej yürüyüşü, konserler, akrobasi, sirk ve illüzyon gösterileri çocuklarla buluşacak.

Ağrı, Gaziantep, Hatay, Malatya ve Trabzon'dan halk dansları topluluklarının da katılacağı festivalde ayrıca İBB Kültür Sanat Eğitimleri ile oluşan gruplar da yer alacak.

Festival etkinlikleri Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu, Artİstanbul Feshane, Baruthane, Bayrampaşa Atatürk Parkı, Çubuklu Silolar, Çatalca, Sancaktepe Yaşam Vadisi, Turşucuzade Konağı, Tuzla, Üsküdar Sahil Meydanı ve Beyoğlu'nda yapılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar