Canev Dinçer’in şiir kitabı tanıtıldı

29 Nisan 2024

A
A

Canev Dinçer’in, “Kıbrıs, İstanbul ve Benden Katarsis” adlı şiir kitabının tanıtımı ve müzikli şiir dinletisi etkinliği Rüstem Kitabevi’nde yapıldı.

ZgotmplZ

Canev Dinçer’in “Kıbrıs, İstanbul ve Benden Katarsis” adlı şiir kitabının tanıtımı ve müzikli şiir dinletisi etkinliği, Rüstem Kitabevi’nde gerçekleşti. Bellapais Inner Wheel Kulübü sponsorluğunda düzenlenen etkinliğe birçok davetli katıldı, aralarında Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar da vardı.

Cumhurbaşkanı Tatar, konuşmasında Canev Dinçer’i eşi Sibel Tatar aracılığıyla tanıdığını belirterek, Dinçer’in öğretileri ve yazdıklarıyla toplumuna ve memleketine hizmet ettiğini vurguladı. Dinçer’in yazdıklarının gelecek nesillere örnek olacağını ve gençlerin okuyarak ülkedeki yaşananları öğreneceğini söyledi.

Etkinlikte Bellapais Inner Wheel Kulübü Dönem Başkanı Berin Avunduk, duygusal anlar yaşadıklarını ifade ederek, Dinçer’in ikinci şiir kitabının lansmanını ilk kitap gibi birlik içinde gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi. Avunduk ayrıca, Dinçer’in kitaplarının satışından elde edilecek geliri eğitim projelerinde kullanacaklarını belirtti.

Etkinlikte Prof. Dr. Umay Türkeş Günay, Emekli Öğretmen, Araştırmacı-Yazar Gülgün Serdar ve Prof. Dr. Oğuz Karakartal gibi konuşmacılar da Dinçer’in şiirlerini ve kitaplarını değerlendirdiler. Dinçer ise, kitap tanıtım etkinliğinin düzenlenmesine katkı sağlayan Bellapais Inner Wheel Kulübü’ne teşekkür etti ve kitabındaki şiirlerin içinde biriktirdiği duyguların açığa çıkmasıyla oluşan bir arınma süreci olduğunu ifade etti. Dinçer, kitabına koyduğu dizelerle vatan sevgisini, özlemi ve hatırladıklarını anlattığını belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar