Çam kese böceği ile mücadele genişliyor

25 Mart 2023

A
A

Telsim Ekoloji Ormanı'nda çam kese böceği ile mücadele amacıyla iş birliğine gidilirken, bu kapsamda küçük baştankara kuşları doğaya bırakıldı, fidan dikimi gerçekleştirildi.

ZgotmplZ

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Taşkent Doğa Parkı ve Telsim iş birliğinde “Telsim Ekoloji Ormanı”nda çam kese böceği ile mücadele amacıyla iş birliği yapıldı.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Orman Haftası kapsamında Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Telsim Genel Müdürü Sefer Tüz, Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, Taşkent Doğa Parkı Direktörü Kemal Basat, TC Orman Dairesi yetkilileri ve Telsim yöneticileri ormanı ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında çam kese böceği ile mücadele konusunda Telsim Ekoloji Orman’ında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi, fidan dikimi gerçekleştirildi, çam kese böceği ile mücadele kapsamında küçük baştankara kuşları ve yaralı olan kızıl şahin doğaya bırakıldı.

Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Telsim Ekoloji Ormanı’na fidan dikti.

Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Orman Haftası kapsamında Telsim Ekoloji Orman’nda yapılan çalışmalara değinerek, önemli olanın doğaya zarar vermeyecek şekilde, bilimsel çalışmalarla ekolojik dengeyi sağlayan projelere önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz da, Telsim Ekoloji Orman’nında yapılan bu etkinlikte, ekolojik doğanın gelişimi için önemli ve büyük bir adım atıldığını ifade etti ve “Doğayı korumak ve dengeyi yeniden oluşturmamız gerektiğini” vurguladı.

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar da, Kıbrıs’ta ilk olan Telsim Ekoloji Ormanı’nın, ekosisteme çok büyük katkı sağladığını aktardı, "anı ormanı” geleneğinin terk edilmesini istedi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz da, ormana fidan dikti.
BASAT ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİLERE VERDİ

Taşken Doğa Parkı Direktörü Kemal Basat yaptığı konuşmada, Telsim Ekoloji Ormanı gibi birçok alanın eskiden orman olduğunu, fakat yangınlardan sonra kendi başlarına toparlanamadıklarını aktardı.

Bu alanların sadece fidan dikimine değil bütünlükçü habitat restorasyonu planlamasına ihtiyaç duyduğunu aktaran Basat, “Telsim Ekoloji Ormanı'nda doğal zemini bozmadan ve zarar vermeden sadece noktasal olarak ihtiyaç duyulan yerlere fidanlar dikilmiştir.” dedi.

Telsim Ekoloji Orman’ında henüz fidanların genç olduklarını belirten Kemal Basat, kuşların ihtiyaç duyduğu ağaç kovukları oluşmadığı için kuş yuvaları hazırladıklarını bilgisini de aktardı.

Basat, yaşlı ağaçlarda oluşan kovuklara girip yuvalama yapma ihtiyacı duyan kuşlar ve diğer canlılar için Taşkent Doğa Parkı ekibinin hayvanlara üreme alanları oluşturduğunu kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar