Burhan Nalbantoğlu mezarı başında anıldı

6 Şubat 2024

Güncelleme: 6 Şubat 2024

A
A

Dr. Burhan Nalbantoğlu'nun ölümünün 44. yıl dönümü, Lefkoşa Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Törene ailesi ve bazı yakın arkadaşları katıldı.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk mücadele ve siyasi tarihinde önemli yeri olan, Dr. Burhan Nalbantoğlu, ölümünün 44’üncü yıl dönümünde bugün mezarı başında anıldı.

Törende, Nalbantoğlu'nun büyük bir insan olarak hatırlandığı ve topluma büyük hizmetler verdiği vurgulandı.

Nalbantoğlu'nun eğitimci, hekim, örgütlenme lideri ve TMT kurucularından biri olarak tanındığı belirtildi.

İsmet Özgüren, Nalbantoğlu'nun siyasette ve toplum içinde önemli bir yere sahip olduğunu ancak yönetenler tarafından hak ettiği değerin verilmediğini ifade etti.

Eski siyasetçi Ekrem Ural, Nalbantoğlu'nun hayatını bir dava uğruna adadığını ve genç nesillerin onu yakından tanıması gerektiğini söyledi.

BURHAN NALBANTOĞLU KİMDİR?

1925 Mağusa doğumlu olan ve 6 Şubat 1980’de 55 yaşındayken hayatını kaybeden Nalbantoğlu, TMT’nin kuruluşunda ve toplumsal direniş yıllarının tüm aşamalarında öncü rol oynamış, Erenköy dahil birçok cephede görev yaparak Kıbrıs Türk milli mücadelesine damga vurmuştu.

Kıbrıs Türk halkının demokratikleşme sürecinde ön safta yer alan; KKTC’nin tüm sağlık altyapısında imzası olan, TMT kurucularından eski Sağlık Bakanı ve milletvekili Dr. Burhan Nalbantoğlu, meclis komitesindeki bir tartışma sonrasında beyin kanaması geçirmişti. Özel uçakla tedavi için Ankara’ya götürülen ancak kurtarılamayan Nalbantoğlu, bugün ülkenin en büyük hastanesi olan ve adını taşıyan Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin yapımına da öncülük etmiş, yapımında bizzat çalışmıştı.

Nalbantoğlu, Toplumcu Kurtuluş Partisi’nin de kurucuları arasındaydı.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar