Bugün Anneler Günü: İlk anma 1908 yılında yapıldı

12 Mayıs 2024

Güncelleme: 13 Mayıs 2024

A
A

Her yıl Mayıs ayının 2. pazar günü kutlanan Anneler Günü, Kıbrıs'ta çeşitli etkinliklerle anılıyor. Cumhurbaşkanı Tatar, maneviyatı ve milli değerleriyle yüksek evlatlar yetiştirdiği için annelere minnettar olunduğunu vurguladı.

ZgotmplZ

Her yıl Mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanan Anneler Günü, bu yıl da Kıbrıs'ta ve dünyanın dört bir yanında çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Anneler Günü'nün tarihçesi, köklü bir geçmişe sahipken, modern kutlamaların başlangıcı 1908 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde Anna Jarvis'in annesini anma etkinlikleriyle başladı.

1914 yılında Kongre'nin onayıyla Amerika Birleşik Devletleri çapında genişledi.

Kıbrıs'ta Anneler Günü, bu yıl 12 Mayıs Pazar gününe denk geldi.

Bu özel gün için pek çok kişi hazırlık yaparken,  alışveriş merkezleri çeşitli kampanyalar ve indirimler de dikkat çekiyor.

Anneler Günü, sadece annelerimize olan sevgimizi ve saygımızı göstermek için değil, aynı zamanda toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları konularında farkındalık yaratmak için de önemli bir fırsat. Bu özel gün, tüm annelerin, onların emeklerinin ve katkılarının takdir edildiği bir gün olarak kalplerde yer etmeye devam ediyor.

Bu yılki Anneler Günü, aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerine de ev sahipliği yapıyor.

 TATAR, “ANNELER GÜNÜ” ETKİNLİĞİNE KATILDI

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ulusal Birlik Partisi’nin düzenlediği “Anneler Günü” etkinliğine katıldı.

Cumhurbaşkanı Tatar etkinlikteki konuşmasında, Kıbrıs Türk halkının kadınlara ve annelere çok değer verdiğini belirterek, milli mücadele yıllarında kadınların eşleri cephedeyken, annelerin evde temel direk olarak aileleri ayakta tuttuğunu söyledi.

Vefakâr ve cefakar kadınların çok kıymetli ve değerli olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, maneviyatı ve milli değerleriyle yüksek evlatlar yetiştirdiği için annelere minnettar olunduğunu ifade etti.

Annelerin sevgisi ve şefkatinin önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, anneleri gösterdikleri özverinden dolayı tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Ulusal Birlik Partisi’nde kadınların ve annelerin ülkenin geleceği için yapacağı çalışmalarda başarılar diledi.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar