"Bıraktığı değerleri, yolumu aydınlatan ışık olarak kullanacağım"

9 Mart 2024

Güncelleme: 9 Mart 2024

A
A

UBP Milletvekili Taçoy, hayatını kaybeden Tuncer Arifoğlu'nun manevi babası olduğunu ifade etti.

ZgotmplZ

Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) kurucuları arasında yer alan Tuncer Arifoğlu hayatını kaybetti.

UBP Milletvekili Hasan Taçoy, Tuncer Arifoğlu’nun hayatını kaybetmesi nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Taçoy mesajında, Arifoğlu’nun kendisinin manevi babası olduğunu ifade ederek, “hocam, abim, sırdaşım ve başım dara girdiğinde danıştığım; seni asla unutmayacağım” dedi.

Hasan Taçoy şunları kaydetti:
 
“Tuncer Arifoğlu’nu son yolculuğuna uğurlarken, hayatıma dokunduğu anları yeniden gözümün önünde canlandırdım. O kadar çok şey paylaşmışız, bende güzel ve değerli o kadar çok anı bırakmış ki!

Genç yaşta tanışma fırsatı bulduğum hocam, abim, sırdaşım ve başım dara girdiğinde danıştığım Tuncer Arifoğlu. Sendeki tecrübeyi benimle paylaştığın için öncelikle teşekkür ederim. Sen benim Amerika’daki ilk günlerimde yol gösterenimdin, ekonomi hocamdın. Sonrasında ise hayatımın her adımında, ticari yaşantıma başlarken, nişan yüzüklerimi takarken, siyasi yaşantıma başlarken yanımda olan yine hep sendin. Belki her adımda değil, ama en zorumda mutlaka seni arardım, senin o engin tecrüben ve bilgeliğin bana huzur verirdi. En mutlu anımı paylaşmak için dahi sana gelirdim. 33 yıl sonra kızımın nişan yüzüklerini takarken söylediklerin ve bir anda duygularını gözyaşlarınla ifade etmen beni çok duygulandırmıştı. Bende bıraktığın hatıralarının tümü de değerli ve unutulmaz. Herkesin dediği gibi manevi babamdın sen benim. Senin yokluğuna alışmam asla mümkün olmayacak. Bende bıraktığın değerleri taşımaya ve onları bundan sonraki yaşantımda yolumu aydınlatacak bir ışık olarak kullanmaya devam edeceğim. Seni asla unutmayacağım…

Işıklar yoldaşın olsun…” 

TUNCER ARİFOĞLU

Şanlı Erenköy Direnişi mücahitlerinden olan Arifoğlu, Kıbrıs Türk Federe Devleti'nde 13 Şubat 1975 - 5 Temmuz 1976 tarihleri arasında yer alan hükûmette Sanayi ve Ticaret Bakanı olarak yer aldı. UBP'nin kurucuları arasında yer almış ve Kooperatif Merkez Bankası'nın Genel Müdürü olarak da görev yapmıştır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar