Bir kez daha Şampiyon Melekler'imizi unutmadığımızı gösterme zamanı...

13 Mart 2024

Güncelleme: 14 Mart 2024

A
A

Şampiyon Melekler’in anısına, “Adalet İçin koşuyoruz” temalı “Dörter Famagusta Marathon” 7 Nisan’da Gazimağusa’da koşulacak.

ZgotmplZ

Şampiyon Melekler’in anısına, “Adalet İçin koşuyoruz” temalı “Dörter Famagusta Marathon” 7 Nisan’da Gazimağusa’da koşulacak.

6 Nisan’da Salamis yolundaki Cortado Espressolab’da saat 16.00’da festival nitelikli etkinlik düzenlenecek.

Maraton koşuları 7 Nisan sabahı saat 07.00’de 42 kilometre koşusu ile başlayacak.

Koşular 42,10, 6, 3 ve 1 kilometre olmak üzere 5 kategoride düzenlenecek.

Maratonun en özel koşusu “Şampiyon Melekler” adı verilen 3 kilometre koşusu. Bu koşuda derecelendirme olmayacak. Tüm halk bu etaba katılım için davet edildi.

500 BİN TL PARA ÖDÜLÜ DAĞITILACAK

Maraton, Dünya Atletizm Organizasyonu tarafından da resmi olarak onaylanırken, dereceye girenlere toplam 500 bin TL para ödülü dağıtılacak.

Maratona başvurular bu akşamdan itibaren famagustamarathon.com adresinden de yapılacak.

Maratonu düzenleyen paydaşlar bugün Gazimağusa Belediyesi'nde basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Şampiyon Melekler adına Mağusa Maratonu’nun bu yıl ikincisinin düzenlendiğini ifade etti. “Gazimağusa’mız Melekler Şehri’miz, bu anlamlı maratonda yine birlik ve beraberlik içinde” diyen Uluçay, maratonun geleneksel hale geleceğine inanç belirterek katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

"BİR KEZ DAHA ŞAMPİYON MELEKLER’İMİZİ UNUTMADIĞIMIZI GÖSTERME ZAMANI..."

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya da “Şimdi, bir kez daha Şampiyon Melekler’imizi unutmadığımızı gösterme zamanı.” dedi. Karakaya, geçen yıl ekim ayında Lefkoşa sokaklarına sığmayan binlerin bu kez Gazimağusa sokaklarına sığmayacağını, adalet çığlığının bu kez Gazimağusa’dan duyulacağını söyledi.

Karakaya,  2'nci Mağusa Maratonu’nun "Adalet için koşuyoruz" sloganıyla yavrularının, öğretmen ve arkadaşlarının  adaletinin sağlanmasına destek olmak için yapıldığını söyledi.

Organizasyona emek verenlere teşekkür eden Karakaya, “Şampiyonlarımızın adaleti sağlanacak, suçlular en ağır ceza ile yargılanacaklar ve davamız bir emsal dava olacaktır, şampiyonlarımızın adı tüm adada ve dünyada  sonsuza dek yaşayacaktır.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar